Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Θα χτίσω πάνω στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ»

«Ξεπερασμένα τα σχήματα Δεξιά -Αριστερά. Πάμε για νέες συνθέσεις»!

Διαβεβαιώσεις ότι δε θα πειράξει τίποτα από την πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, μοιράζει αφειδώς και όλο πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να εξυπηρετήσει την εκλογική της επιδίωξη, να προσελκύσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ο Κ. Καραμανλής σε όλες τις τελευταίες συνεντεύξεις και ομιλίες του τονίζει διαρκώς ότι δεν «έρχεται ως ανατροπέας» και ότι «δεν πρόκειται να γκρεμίσει, αλλά να κτίσει, πάνω στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ». Αποφαίνεται ακόμα ότι «τα σχήματα Δεξιά, Αριστερά, Κέντρο, έχουν ξεπεραστεί και πάμε για νέες συνθέσεις»(!), αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε νέα σχήματα εξουσίας, με στόχο τη διαχείριση και διαιώνιση του συστήματος. Παίρνοντας χτες τη σκυτάλη ο εκπρόσωπος του κόμματος Αρ. Σπηλιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση αν η ΝΔ θα σεβαστεί τη συμφωνία του Ελσίνκι, είπε ότι «αυτό είναι αυτονόητο», αφού «τίποτα δεν μπορεί να ανατραπεί και ιδιαίτερα στο χώρο της εξωτερικής πολιτικής». Εκείνο που μπορεί να κάνει μια νέα κυβέρνηση, πρόσθεσε, «είναι πάνω σε αυτά που θα παραλάβει να χτίσει, να βελτιώσει, να συμπληρώσει. Τίποτα περισσότερο». Στο ίδιο πνεύμα επιχείρησε να απαντήσει στο τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζει τους Κ. Μητσοτάκη και Στ. Μάνο να διαφωνούν με τον Κ. Καραμανλή. Δεν υπάρχει καμία διάσταση, ισχυρίστηκε, ενώ το απόσπασμα του προέδρου της ΝΔ που αναφέρεται στο σποτ έχει απομονωθεί, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το περιεχόμενο της δήλωσης. Εξάλλου, χαρακτήρισε μεγάλο ψέμα του ΠΑΣΟΚ τον ισχυρισμό του ότι «η ΝΔ θέτει σε κίνδυνο τα ήρεμα νερά της εξωτερικής πολιτικής και την ελληνοτουρκική προσέγγιση». Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος της ΝΔ εμφανίστηκε χτες ανεκτικός σε κάποιες παρεμβάσεις στο Χρηματιστήριο, ενώ μέχρι πρόσφατα σύσσωμη η ηγεσία της ΝΔ ορυόταν ότι η Σοφοκλέους είναι θεσμός της αγοράς και δεν επιδέχεται καμία παρέμβαση. «Το να γίνονται κάποιες "ενέσεις", προκειμένου κάποιοι να μη χάσουν τα χρήματά τους, αυτό είναι αναμενόμενο και αποδεκτό», είπε χτες ο εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας κομψά «άγαρμπες» τις παρεμβάσεις που έκανε ο Γ. Παπαντωνίου... τον Γενάρη! Κατά τα λοιπά, στη χτεσινή ενημέρωση ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος «σταχυολόγησε» και «αποκάλυψε» «οκτώ ψέματα» στο πολιτικό λόγο του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων είπε ότι είναι ψέμα ότι η Ελλάδα είναι μέσα στις είκοσι πιο αναπτυγμένες του κόσμου και η αλήθεια είναι ότι, με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα, βρίσκεται στην 30η θέση. Ακόμα ότι είναι ψέμα η εξαγγελία του Κ. Σημίτη για την εξάλειψη της ανεργίας, γιατί, όπως είπε, τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής «ήταν πιο μετρημένα» και έκαναν λόγο για «σταδιακή αύξηση του ποσοστού απασχόλησης». Επίσης, υποστήριξε ότι όλα τα γκάλοπ που φθάνουν στη Ρηγίλλης δείχνουν προβάδισμα της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην τηλεοπτική αναμέτρηση Σημίτη - Καραμανλή είπε ότι «δεν είναι τίποτα περισσότερο από δύο τηλεοπτικούς παράλληλους μονολόγους».

Στο μεταξύ, ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα των επόμενων ομιλιών του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις με έμφαση στις μονοεδρικές (Ζάκυνθος, Λευκάδα, Εβρος και Χίος).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ