Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ο Πρόεδρος έφυγε το καθεστώς του έμεινε...

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις που έγιναν στη χώρα μέσα στο Νοέμβρη το Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργία εξέδωσε στις 24/11 την παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι εκλογές που διεξάχθηκαν στη Γεωργία ήταν νόθες. Οι βουλευτές ουσιαστικά δεν εκλέχτηκαν αλλά διορίστηκαν στο Κοινοβούλιο από τον Πρόεδρο, ο οποίος τελικά κάτω από μαζικές κινητοποιήσεις οδηγήθηκε σε παραίτηση. Εμείς υποστηρίξαμε τη λεγόμενη αντιπολίτευση μόνο σ' ό,τι αφορά το ζήτημα της αποχώρησης του Σεβαρντνάντζε, ένα στόχο που το Κόμμα μας τον είχε θέσει ήδη από το 1993 και είχε πραγματοποιήσει μια σειρά κινητοποιήσεων για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Σημειώνουμε όμως σήμερα ότι ο Πρόεδρος έφυγε, αλλά το καθεστώς του, η κυβέρνηση, το διεφθαρμένο περιβάλλον του, όλοι έμειναν στη θέση τους. Χαιρόμαστε που αυτός έφυγε, αλλά την ίδια ώρα διαβλέπουμε πως οι μαύρες εθνικιστικές, αντισοβιετικές δυνάμεις του χυδαίου αντικομμουνισμού που αναρριχήθηκαν στην εξουσία, μπορούν να μας οδηγήσουν να γίνουμε μια νέα Γιουγκοσλαβία. Οπου η κάθε πόλη θα ανακηρυχτεί σε κράτος και το κάθε φαράγγι σε φέουδο των νέων Γεωργιανών φεουδαρχών. Ηδη χτες η αυτόνομη Δημοκρατία της Αντζάριας έθεσε την περιοχή της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκλεισε τα σύνορά της με την υπόλοιπη Γεωργία.

Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί αν δεν έρθουν στην εξουσία οι πατριωτικές δυνάμεις, οι οποίες θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον συνεχιστεί η πολιτική της αντιπαράθεσης του ενός έθνους με το άλλο, θα οδηγηθούμε σε νέα αιματοχυσία.

Καλούμε το λαό να συνειδητοποιήσει αυτή την κατάσταση και στις προσεχείς εκλογές να ενισχύσει τις πατριωτικές δυνάμεις, εκείνες τις δυνάμεις που δε θα είναι σε αντιπαράθεση με το σοβιετικό παρελθόν της χώρας, και δε θα στρέφονται ενάντια στη Ρωσία και τις άλλες χώρες με τις οποίες γειτονεύουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάλη για ανατροπή(28/10/2011)
Η κλεψιά...(18/4/2007)
Εκδήλωση ενημέρωσης για την Κολομβία(10/11/1998)
"Εζησε και "έφυγε" κομμουνιστής"(14/7/1998)
Οι "μεταρρυθμίσεις" μεταμορφώνουν σε σκλάβους της Δύσης(9/8/1996)
Δυστοκία στο Εκτελεστικό Γραφείο(5/4/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org