Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ιδιώτες θα προσλαμβάνουν για λογαριασμό του Δημοσίου

Αποκαλυπτική του κυβερνητικού εμπαιγμού προς τους χιλιάδες άνεργους είναι η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους, για την πολυδιαφημιζόμενη πρόσληψη χιλιάδων ανέργων μερικής απασχόλησης που ξεκαθαρίζει ότι κανένας Δήμος δεν μπορεί να προσλάβει απευθείας ούτε έναν άνεργο, ούτε καν μερικής απασχόλησης!

Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από το γεγονός ότι συμβάσεις για προσλήψεις ανέργων μπορούν να κάνουν, όπως αναφέρεται, όχι οι ίδιοι οι δήμοι αλλά επιχειρήσεις των ΟΤΑ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναπτυξιακές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρίες, αστικές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρίες και τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης των περιφερειών της χώρας που ελέγχονται κατευθείαν από την κυβέρνηση. Δηλαδή, προσλήψεις μπορούν να κάνουν μόνο ο κυβερνητικός μηχανισμός (μέσα από τα Περιφερειακά), οι ιδιωτικού δικαίου επιχειρήσεις και κανένας δήμος! Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών προσδιορίζει, τις όποιες προσλήψεις σε πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες όπως σχολικοί φύλακες, «βοήθεια στο σπίτι» κλπ., δηλαδή κατ' εξοχήν κοινωνικές υπηρεσίες που ανήκουν στους ίδιους τους δήμους! Ξεχωριστή αναφορά στα νέου τύπου δουλεμπορικά που μπορούν να προσλαμβάνουν ανέργους με μερική απασχόληση γίνεται στην περίφημη ΕΕΤΑΑ, μέσα από την οποία η κυβέρνηση εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση διαφόρων χρυσών εφεδρειών του εκλογικού μηχανισμού της...

Και μέσα από την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών γίνεται καθαρό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί για ακόμα μια φορά να κουκουλώσει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι, όπως οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι μέχρι σήμερα εργάζονται χωρίς ασφάλιση και απαιτούν σταθερή απασχόληση, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ σύντομα θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας, καθώς τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, με τα οποία προσλήφθηκαν πολύ σύντομα λήγουν.

Αποκαλυπτικό και για τον προσανατολισμό των προγραμμάτων πρόσληψης με μερική απασχόληση είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στις ανάγκες για τις οποίες μπορεί να δικαιολογηθεί πρόσληψη με μερική απασχόληση είναι τα προγράμματα που έχουν χρηματοδότηση της ΕΕ. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ανάγκες κοινωνικού χαρακτήρα που δεν έχουν έγκριση από την ΕΕ απλά δε θα καλυφθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα έχουν ισχύ μόνο 24 μηνών και αφορούν δουλιά 20 ωρών τη βδομάδα. Οι άνεργοι θα προσλαμβάνονται από ιδιωτικά δουλεμπορικά που θα έχουν υπογράψει συμβάσεις έργου με φορείς του Δημοσίου, ώστε να μη θεμελιώνεται κανένα δικαίωμα στους ανέργους, πέρα από αυτό της 4ωρης απασχόλησής τους για ορισμένο διάστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν πλήρη απασχόληση, δουλειά με δικαιώματα(2021-08-11 00:00:00.0)
Λιγοστεύουν συνεχώς οι μόνιμοι εργαζόμενοι στους Δήμους(2007-03-03 00:00:00.0)
«Διευκρινίσεις» σε χειρότερη κατεύθυνση(2001-03-23 00:00:00.0)
Μπροστάρης η Μαγνησία(2000-01-30 00:00:00.0)
Οπως η "Λευκή Βίβλος" και η "Φολκσβάγκεν"!(1995-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ