Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΡΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ηρθε, προκάλεσε κι έφυγε!

Σε ανοιχτή πρόκληση και βαριά προσβολή για τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας εξελίχτηκε η διήμερη περιοδεία του υπουργού Γεωργίας στους Νομούς Καρδίτσας και Λάρισας. Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ο Γ. Δρυς επιχείρησε να εμφανίσει τους αγρότες ευχαριστημένους - αν όχι και ευγνώμονες - από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία χαρακτήρισε επιτυχή και δικαιωμένη!

Μια πολιτική που έχει μειώσει δραματικά το αγροτικό εισόδημα, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα, στην ανεργία και στη φτώχεια χιλιάδες Θεσσαλούς αγρότες. Μια πολιτική την οποία αντιμάχονται και πολεμούν για την ανατρέψουν οι ξωμάχοι του θεσσαλικού κάμπου, καθώς έχουν συνειδητοποιήσει πως στοχεύει στο ξεπάστρεμά τους.

Στις επισκέψεις του σε πόλεις και χωριά της περιοχής και στις συναντήσεις του με εκπροσώπους μαζικών φορέων, ο υπουργός όχι μόνο δεν απολογήθηκε για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής, που υπό την ηγεσία του προωθεί και διαχειρίζεται το υπουργείο Γεωργίας και για την υπογραφή του για τη νέα, ακόμα πιο καταστροφική, αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, όχι μόνο δεν πρόσφερε μια ελπίδα για καλύτερο μέλλον στους αγρότες που βρίσκονται σε απόγνωση, αλλά εμφανίστηκε και προκλητικός, αρνούμενος να συζητήσει για την ουσία των προβλημάτων που του τέθηκαν και να δεσμευτεί για λύσεις. Ακόμα πιο προκλητικός ήταν όταν, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στους αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας, επειδή αγωνίζονται, μαζί με τους αγρότες, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

(Βεβαίως, ο Γ. Δρυς δεν πολιτεύεται στη Θεσσαλία για να είναι πιο προσεκτικός σε όσα λέει - αλίμονο από τον Λαρισαίο Φ. Χατζημιχάλη - και φαίνεται να χάνει το μυαλό του από την αγωνία για το αν θα είναι ή όχι υποψήφια στην Κέρκυρα η κυρία Γκερέκου - Βοσκοπούλου).

Ομιλία Τ. Τσιόγκα

Την πραγματική αλήθεια για το τι περιμένει τους αγρότες με τη συνέχιση της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και ιδιαιτέρως με τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ, είπε ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, μιλώντας στην Καλλιθέα της Ελασσόνας. «Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συμφωνία της ΝΔ - τόνισε - είναι υπεύθυνη για τη χρεοκοπία και το μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στόχος της να μαζευτεί η γη σε λιγότερα χέρια».

Αναφερόμενος στην περιοδεία του υπουργού Γεωργίας στη Θεσσαλία, ο Τ. Τσιόγκας σημείωσε ότι ο Γ. Δρυς, αντί να ντρέπεται και να κοκκινίζει, που είναι ο διαχειριστής μιας πολιτικής η οποία έβαλε μπροστά το ξεκλήρισμα 500.000 ανθρώπων της υπαίθρου, κορδώνεται για τις «επιτυχίες» του και επιτίθεται στους αγροτοσυνδικαλιστές, επειδή οργανώνουν την πάλη της αγροτιάς για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Οι αγρότες - κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ - έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να τιμωρήσουν, με την ψήφο τους, τους κυβερνητικούς αλαζόνες, ενισχύοντας, ταυτόχρονα, το ΚΚΕ, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ