Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη Βουλή ο τραγικός χαμός του ειδικού φρουρού

Την άμεση παραχώρηση στους ειδικούς φρουρούς και τους συνοροφύλακες βιβλιαρίων του δημοσίου και την ενημέρωση των στρατιωτικών νοσοκομείων για την υποχρέωση ιατροφαρμακευτικής κάλυψής τους, ζήτησαν από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Υγείας και Πρόνοιας με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη.

Στην Ερώτηση αναφέρεται πως το «τραγικό γεγονός του θανάτου του 29χρονου ειδικού φρουρού της ΕΛΑΣ Παναγιώτη Σπανού, ο οποίος, στις 19-11-2003, πέθανε κυριολεκτικά αβοήθητος, φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της υγείας και της μετατροπής των (δημόσιων) Νοσοκομείων σε επιχειρήσεις με ανταποδοτική λειτουργία. Ο 29χρονος ειδικός φρουρός παρότι ιατροφαρμακευτικά καλύπτεται από το Δημόσιο (από τις 10-9-2003) δεν έγινε δεκτός στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο επειδή δεν είχε βιβλιάριο του δημοσίου, όχι με δική του ευθύνη, αλλά επειδή αυτά δεν έχουν χορηγηθεί ακόμα. Ετσι συνέβη το αδιανόητο: ένας νέος άνθρωπος πέθανε αβοήθητος, επειδή δεν τον δέχτηκαν σε μία νοσοκομειακή μονάδα!».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς γιατί δεν έχουν εφοδιαστεί ακόμα με βιβλιάρια του δημοσίου οι ειδικοί φρουροί και οι συνοροφύλακες που αριθμούν συνολικά 7.500 άτομα και γιατί δεν έχουν ενημερωθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την υποχρέωση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ειδικών φρουρών και των συνοροφυλάκων.

  • Ενημέρωση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλου, έγινε χτες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ