Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με τους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος «Praktiker»

«Εχετε υποχρέωση να σκεφθείτε σοβαρά πού θα δώσετε την ψήφο σας στις επικείμενες εκλογές. Γιατί και η ψήφος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μορφή αντίστασης στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ στο πλαίσιο των επιλογών της ΕΕ». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, στους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος «Praktiker» στη Θεσσαλονίκη, όπου περιόδευσε χτες το πρωί επικεφαλής κλιμακίου στελεχών της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Και τους κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και να κάνουν το βήμα. Αποφασιστικά να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το κόμμα που στέκεται σταθερός συμπαραστάτης στους αγώνες των εργαζομένων και αντιπαλεύει την πολιτική που γεννά τα προβλήματά τους. Τους κάλεσε να συστρατευτούν στην προσπάθεια οικοδόμησης του Μετώπου που θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή οικονομία και τη λαϊκή εξουσία.

Στο κατάστημα Θεσσαλονίκης της πολυεθνικής εταιρίας, εργάζονται 162 εργαζόμενοι. Συνολικά στα 7 καταστήματα της εταιρίας στην Ελλάδα απασχολούνται 1.100 εργαζόμενοι. Από την πλάτη τους η πολυεθνική βγάζει μεγάλα κέρδη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως από τα ελληνικά καταστήματα βγαίνει το 60% των κερδών της πολυεθνικής που λειτουργεί συνολικά στην Ευρώπη 326 καταστήματα.

Στη διάρκεια της συζήτησης με τους εργαζόμενους, ο βουλευτής του ΚΚΕ προειδοποίησε πως η εργατική τάξη μόνο κακές μέρες μπορεί να περιμένει από τις αναδιαρθρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και στόχο έχουν να χτυπήσουν ακόμη περισσότερο τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Τους κάλεσε να πουν όχι στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που με τη συμμετοχή τους στους «κοινωνικούς διαλόγους» ουσιαστικά βάζουν στον προκρούστη τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ