Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η διέξοδος των λαών

«Οσες Αλ Κάιντα και να εξοντώσουν (όσο εξόντωσαν τον Μπιν Λάντεν ή τον Σαντάμ) οι ΗΠΑ, χίλιες θα γεννηθούν στη θέση τους. Το πρόβλημα δεν είναι πλέον ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ δημιούργησαν τα τέρατα (Αλ Κάιντα, Ταλιμπάν) που τώρα δεν μπορούν να ελέγξουν, αλλά ότι η πολιτική τους αναιρεί την πολιτική, εισάγει στη θέση της τη θρησκεία (όλων), αναιρεί τη στρατηγική κι αφήνει την πρωτοβουλία στον αταβισμό, ακυρώνει τη λογική και σύρεται στον παραλογισμό.

Υπ' αυτάς τας συνθήκας το τέλος των Δημοκρατιών είναι ολοφάνερο! Οπως και ότι ο "επόμενος πόλεμος θα γίνει με ρόπαλα"! Είτε είναι πόλεμος για το πετρέλαιο είτε για το νερό, θα φαίνεται σαν να είναι "πόλεμος πολιτισμών" κι αυτό θα είναι το τέλος του πολιτισμού.

Η μόνη πιθανή εναλλακτική λύση (κατά της οποίας ο χρόνος κινείται γρήγορος) είναι ο παραλογισμός της εξουσίας να αναγκάσει τους λαούς να στραφούν πάλι στην πολιτική και τις ιδεολογικές αναζητήσεις. Αλλοιώς, Μπραζίλ. Τεχνολογικός Μεσαίων!» Του Στάθη από τον χτεσινό «Ναυτίλο» του, στην «Ελευθεροτυπία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ