Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 - 2003
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Ηρακλείου

Για προεκλογική επίσκεψη και επιχείρηση «κατευνασμού» της λαϊκής δυσαρέσκειας και αγανάκτησης από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης καταγγέλλει, τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου, με ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων νομού Ηρακλείου, με αφορμή επίσκεψή του στο νομό.

Αφού καταγγέλλει την αντιδραστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τονίζει πως οι γονείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε με κανέναν τρόπο στο προεκλογικό αλισβερίσι της κυβέρνησης, η Ομοσπονδία καλεί σε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, σήμερα Σάββατο 15 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία των Λιονταριών, τους γονείς, τους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, μαζικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. Τους καλεί να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι γονείς αγανακτισμένοι τονίζουν ότι «δεν υπάρχει καμία κρατική ευθύνη καθώς εκτός των άλλων καλούμαστε να πληρώνουμε τα τροφεία των παιδιών μας στους παιδικούς σταθμούς. Για τη συντήρηση των σχολείων (πετρέλαιο θέρμανσης, καθαρίστριες, όργανα γυμναστικής, κουρτίνες, βαψίματα, κ.ά.) και φροντιστήρια. Να πληρώνουμε για ξένες γλώσσες, τη μουσική παιδεία, την άθληση των παιδιών μας, ενώ όλες αυτές οι δραστηριότητες έπρεπε να καλύπτονται από το ίδιο το σχολείο με κρατική ευθύνη».

Και συμπληρώνουν: Οι γονείς απορρίπτουν το σχολείο αυτό και αγωνίζονται για ένα σχολείο με τη ζωή για τη ζωή. «Αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Βασικό Υποχρεωτικό σχολείο για όλους. Σχολείο με άλλες κοινωνικές αξίες που θα διαμορφώνει ελεύθερες προσωπικότητες με ολόπλευρη μόρφωση και ενιαία - γενική αντίληψη του κόσμου και της ύπαρξής τους...».

Τέλος, ζητούν την κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό, την κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης, την οριστική επίλυση των κτιριακών και υλικοτεχνικών προβλημάτων στο Ηράκλειο, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ