Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΗΚΕΒΕ
Συστράτευση για την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής

«Ξεπούλημα και συνενοχή» η συμπόρευση με την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται «στην αύξηση της συντάξιμης ηλικίας και στη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση - ΔΗΚΕΒΕ, επικαλούμενη τα λόγια του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλου, στην πρόσφατη συνάντησή του με τη ΓΣΕΒΕΕ.

Ωστόσο, η πλειοψηφία του προεδρείου της Συνομοσπονδίας εξέφρασε προχθές τη συμφωνία της με πλευρές της αντιασφαλιστικής κυβερνητικής πολιτικής. Απαντώντας, η Αγωνιστική Συσπείρωση - ΔΗΚΕΒΕ, τονίζει ότι «η απόκρυψη της ουσίας των δηλώσεων του υφυπουργού από την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία με δελτίο Τύπου κρίνει θετικές, στα σημεία, τις ανακοινώσεις αυτές, είναι μια στάση ξεπουλήματος και συνενοχής, αποτελεί πρόκληση για τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Εμπόρους».

Η παράταξη επισημαίνει ότι παλεύει «να ενισχυθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος. Να αυξηθεί η επιχορήγηση του κράτους. Να βελτιωθούν οι ιατροφαρμακευτικές παροχές. Να αυξηθεί η σύνταξη στο ύψος της κάλυψης των βασικών αναγκών. Να μειωθεί η ασφαλιστική ηλικία στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του υφυπουργού, τις χαρακτηρίζει «απαράδεκτες και προκλητικές», ενώ τονίζει ότι η 37ετία «στην ουσία είναι η αρχή για να ανοίξει ο δρόμος στην αύξηση της ασφαλιστικής ηλικίας». Προσθέτει ότι εάν η κυβέρνηση εξαπολύει μια τέτοια επίθεση σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται προεκλογική, τότε μετεκλογικά οι ΕΒΕ και τα λαϊκά στρώματα θα «αντιμετωπίσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα, γενίκευση της επίθεσης στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα».

Τέλος, καλεί όλους τους ΕΒΕ να καταδικάσουν αυτή την πολιτική, να μην αποδεχτούν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και να συστρατευτούν αγωνιστικά με εργαζόμενους και αγρότες, για να ανατρέψουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ