Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
«Η αρχή έχει γίνει... »

Ανακοίνωση των σωματείων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία «ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ», «LEDRA MARRIOTT» και «METROPOLITAN»

«H αρχή έχει γίνει! Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τη ρότα του ποταμού. Το εργατικό κίνημα, ο απελπισμένος και παραγκωνισμένος ξενοδοχοϋπάλληλος, ο πικραμένος συνδικαλιστής αποκτά ξανά όραμα. Τα δίκαια αιτήματα βρίσκουν επιτέλους τα πρόσωπα εκείνα που θα τα πάνε εμπρός, που θα τα καταδείξουν και θα τα διεκδικήσουν και που δεν είναι άλλα από τους ίδιους τους εργαζόμενους»! Αυτό υπογραμμίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία «ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ», «LEDRA MARRIOTT», «METROPOLITAN».

Η ανακοίνωση μοιράζεται σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνέλευσης - συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, για την πορεία στη Βουλή.

«Η συγκέντρωση - αναφέρεται - στον "Ακάδημο" κατάφερε να βγάλει τις μάσκες από όσους νόμιζαν πως θα μας εγκλώβιζαν ξανά με πρόσχημα τη "θεσμικότητά" τους στην ανυπαρξία και στην κυβερνητική πολιτική. Από τη μια οι εργαζόμενοι φωνάξανε "όχι" στα 612,83 ευρώ της ντροπής και από την άλλη η κυβερνητική παράταξη ψέλλισε για ψίχουλα του ΟΜΕΔ (0,5-1%) που θα μπορούσαμε να πάρουμε. Από τη μια το κλαδικό μας έδινε το στόχο των 1.030 ευρώ για επιβίωση και από την άλλη οι εραστές της καρέκλας ασχολούνται με... επιτροπές διαπραγματευτικές για πάνω από 8 μήνες, με σκοπό το Ολυμπιακό επίδομα».

Και συνεχίζει: «Ποιος αλήθεια εργοδότης δίνει, χωρίς να νιώσει την πίεση των εργαζομένων; Και πότε, αλήθεια, αξιοποίησαν οι κυβερνητικοί εργατοπατέρες τη δύναμη των εργαζομένων; Ποτέ! Γιατί ακριβώς δε ήθελαν να στεναχωρήσουν την κυβέρνηση που με την εισοδηματική της πολιτική κρατά για χρόνια τους εργάτες στην πείνα και στον εξευτελισμό. Γιατί τα προσωπικά συμφέροντα είναι το σήμα αναγνώρισης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτά τα συμφέροντα κινδυνεύουν με την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας».

Και μεταξύ άλλων τα σωματεία καταλήγουν, υπογραμμίζοντας ότι συσπειρωμένα γύρω από το κλαδικό σωματείο θα ακολουθήσουν μορφές αγώνα που έχει ανάγκη ο κλάδος. Καλούν όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία, να υπερασπίσουν τα δικαιώματα που παραβιάζονται καθημερινά. Να διεκδικήσουν 1.030 ευρώ κατώτατο μισθό, καθορισμό καθηκόντων, σύνταξη πριν πεθάνουν, δωρεάν παιδεία και υγεία, χρόνο ανεργίας υπολογιζόμενο στη σύνταξη. Να πουν ΟΧΙ στους σύγχρονους δουλέμπορους, στην υποβάθμιση του τουρισμού, στην απομάκρυνση των εργαζομένων πάνω από 55 ετών, στις ελαστικές μορφές εργασίας. Να γυρίσουν την πλάτη σε λύσεις συμβιβασμού, σε ψίχουλα διαπραγματευτικά, σε όσους υπογράφουν συμβάσεις πείνας και υποταγής.

  • Σήμερα στις 5 το απόγευμα πραγματοποιείται η σύσκεψη που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας στα γραφεία του με τη συμμετοχή νέων σε ηλικία ξενοδοχοϋπαλλήλων. Στόχος της σύσκεψης είναι η δημιουργία επιτροπής νέων που θα δουλέψει στο πλάι της διοίκησης του σωματείου για την οργάνωση των εργαζομένων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ