Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Απεργία στις 26 Νοέμβρη

Την οργάνωση 24ωρης απεργίας, την Τετάρτη 26 Νοέμβρη, αποφάσισαν τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη, για να διεκδικήσουν μια αξιοπρεπή ζωή για την εργατική οικογένεια και να βάλουν τέρμα στον κυβερνητικό εμπαιγμό. Τα σωματεία που υπογράφουν την απόφαση είναι τα εξής: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας, Σωματείο Καρρά. Τη μέρα της απεργίας, θα γίνει συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Σωματείων, στη σύσκεψη μεταφέρθηκε από τους συνδικαλιστές η οργή και η αγανάκτηση από τις πιάτσες των ανέργων. Οχι μόνο γιατί «οι υποσχέσεις, οι μεγαλοστομίες και οι αποφάσεις των διυπουργικών οργάνων αποδεικνύονται χοντροκομμένα ψέματα, αλλά γιατί ταυτόχρονα με την πολιτική που υλοποιούν προσθέτουν νέα δυσβάσταχτα βάρη στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ν/ΖΩΝΗ».

Γι' αυτό η απεργία αυτή αποτελεί «μόνο την αρχή σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων» ενάντια στην υπονόμευση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, την κατάργηση της περίθαλψης των ανέργων, την αύξηση της ανεργίας και της δολοφονίας στη Ν/ΖΩΝΗ, την αύξηση των ορίων ηλικίας και των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στη Ν/ΖΩΝΗ διεκδικούν δουλιά για όλους, προστασία της ζωής των εργαζομένων, τακτική επιδότηση των ανέργων (759 ευρώ το μήνα), ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανέργους του κλάδου, Υγεία, Παιδεία, ανθρώπινη ζωή για την εργατική οικογένεια, σύνταξη στα 55 με 4.050 ένσημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ