Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 - 2003
Πλήθος εκδηλώσεων από την ΚΝΕ

Εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργανώνει αυτές τις μέρες η ΚΝΕ. Αναδεικνύοντας την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Νοέμβρη, στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ συνδυάζεται η συζήτηση για τη δράση, το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του νεολαιίστικου κινήματος σήμερα και τιμώνται επίσης τα 35 χρόνια ζωής και δράσης της Οργάνωσης, που από τα πρώτα βήματά της συνδέθηκε με την αντιδικτατορική - αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Σήμερα, σε μια τέτοια εκδήλωση που διοργανώνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ, θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης, στις 12.30 το μεσημέρι, στο μεγάλο αμφιθέατρο του Ιδρύματος του ΤΕΙ.

Αναλυτικά, οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν εκθέσεις, προβολές ντοκουμέντων και μουσικό πρόγραμμα, έχουν ως εξής:

  • Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στο Πολυτεχνείο, στις Γενικές Εδρες, στις 11.30 π.μ., θα μιλήσει ο Βασίλης Τασούλας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη Φυσικομαθηματική Αθήνας, στις 12 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Θανάσης Αργυρίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στα Πράσινα, στις 11.30 π.μ., θα μιλήσει ο Νέστορας Ξυλάς, μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Αθήνας.

-- Στο Πάντειο, εκδήλωση τιμής στην ΚΝίτισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου, που δολοφονήθηκε το 1981 σε εξόρμηση στο εργοστάσιο ΕΤΜΑ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη Νομική Αθήνας, στη 1 το μεσημέρι.

  • Αύριο Παρασκευή:

-- Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στη 1 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Γιώργος Φραγκογιάννης, μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη

Η κεντρική εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Νοέμβρη, στις 1.30 μ.μ., στο Πολυτεχνείο. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη είναι:

-- Στη Σχολή Θετικών Επιστημών Θεσσαλονίκης, στις 12 το μεσημέρι (στο φουαγιέ), συναυλία με πολιτικό τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ, στις 6 μ.μ. συζήτηση με θέμα «Η επιστήμη στην υπηρεσία του λαού ή έρμαιο του καπιταλισμού;», με τη συμμετοχή μελών ΔΕΠ, στην αίθουσα Α31 και στις 8 μ.μ. στον ίδιο χώρο βιντεοπροβολή ντοκουμέντου για το Πολυτεχνείο.

-- Στο κτίριο της νέας Φιλοσοφικής Θεσσαλονίκης, εκδήλωση για το ΕΑΜ και τα 85χρονα του ΚΚΕ, με ομιλητή τον βουλευτή του Κόμματος Γιώργο Χουρμουζιάδη.

-- Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στις 12 το μεσημέρι, στο μικρό αμφιθέατρο, με ομιλητή τον Χάρη Κουτσουρά, μέλος του ΣΦΕΑ.

  • Αύριο, Παρασκευή:

-- Στις 12.30 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, εκδήλωση με θέμα «Ο αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία συνεχίζεται - Οι εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση», με ομιλητή τον Γιώργο Τσιλιγκιρίδη, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Σε άλλες πόλεις

-- Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθημερινά από τις 12-3 μ.μ., στο χώρο της φοιτητικής λέσχης, γίνεται έκθεση παράνομου αρχειακού υλικού της ΚΝΕ.

  • Σήμερα Πέμπτη:

-- Στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Χανίων Κρήτης, στις 5 μ.μ., θα μιλήσει ο Κώστας Θεοχαρούλης, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων της ΚΝΕ.

-- Στην Αρτα, στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας.

  • Αύριο, Παρασκευή:

-- Στην Κέρκυρα, στις 8.30 μ.μ., σε αίθουσα του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα: «35 χρόνια ΚΝΕ στο πλευρό του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ., στο καφεθέατρο «Σταθμός», θα μιλήσει ο Χρήστος Τσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στις 12 το μεσημέρι, θα μιλήσουν ο Μανόλης Νταγκουνάκης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ και ο Γιάννης Λιονής, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ