Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ «ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ»

ΥΠΟ ΑΙΡΕΣΙΝ...«Ολυμπιακά μέτρα, που ανατρέπουν την αθηναϊκή ζωή (την εμπορική, την κοινωνική, ακόμη και την πολιτική) και τα οποία θα ισχύσουν από τις 2 Αυγούστου ως τις 4 Σεπτεμβρίου του 2004 -ανακοίνωσαν ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ε. Βενιζέλος και η πρόεδρος της "Αθήνα 2004" κ. Γιάννα Αγγελοπούλου- μάλιστα η εφαρμογή ορισμένων από αυτά απαιτεί νομοθετικές ρυθμίσεις ή υπουργικές αποφάσεις.(...). Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις τίθενται υπό αίρεσιν, καθώς ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι υπάρχουν ρήτρες στο Σύνταγμα και στη νομοθεσία που επιτρέπουν τη λήψη «ειδικών μέτρων» («ΒΗΜΑ»).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ...«Οι κάτοικοι της Αθήνας πρέπει να προετοιμάζονται από τώρα για μακρά ολυμπιακή ταλαιπωρία, που θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου και θα διατηρηθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Οπως κατέστη σαφές χθες, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, οι Αθηναίοι θα πρέπει να ξεχάσουν τις μετακινήσεις με ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς στο προαναφερόμενο επίμαχο διάστημα θα εφαρμοστούν ειδικά μέτρα για την εξυπηρέτηση των ολυμπιακών αποστολών, των επισήμων και των θεατών από και προς τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις».(«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»)

ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ... «Εύκολα, γρήγορα, άνετα, είναι το τρίπτυχο των μέτρων που θα εφαρμοστούν στην Αθήνα από 2 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2004 για τη μετακίνηση αθλητών, παραγόντων, αλλά και των κατοίκων. "Ολυμπιακές λωρίδες" σε πέντε περιοχές, απαγόρευση της κυκλοφορίας και παρκαρίσματος κοντά σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων και στον ανεφοδιασμό τους, είναι μερικά από τα μέτρα αυτά. Οσο για τις θερινές διακοπές, μάλλον θα γίνουν με το σταγονόμετρο, πολλοί θα μείνουν υποχρεωτικά και άλλοι θα πάρουν άδεια επίσης υποχρεωτικά». («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

ΠΡΟΣΟΧΗ...«Ουδείς αμφισβητεί ότι για την ομαλή διεξαγωγή και επιτυχία των Ολυμπιακών είναι απαραίτητα κάποια πρόσθετα μέτρα που θα διευκολύνουν αθλητές και φιλάθλους. Ωστόσο, η κυβέρνηση και η Οργανωτική Επιτροπή οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι η πρωτεύουσα και οι άλλες πόλεις δεν μπορούν να νεκρώσουν τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, ούτε οι πολίτες να εγκαταλείψουν τις δουλειές και τις καθημερινές υποχρεώσεις τους. Οι υπερβολές θα ζημιώσουν το κύρος των Αγώνων και θα ταλαιπωρήσουν άσκοπα τους πολίτες». (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ