Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Εν ονόματι...«Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και των συνδικάτων προκαλούν δύο αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου για ένταξη στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας μονάδων ισχύος 240-280 MW εν ονόματι "έκτακτων αναγκών την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων". Η διαδικασία του διαγωνισμού προβλέπεται ότι θα γίνει χωρίς προηγούμενη δημοσίευση προκήρυξης "λόγω κατεπείγουσας ανάγκης που καθιστά αδύνατη την τήρηση των προθεσμιών"!» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«Φτιάχνουν κλίμα»(1)...«Τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση των τελευταίων χρόνων σχεδιάζουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να περιφρουρηθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Εξι χιλιάδες αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν, καθώς, όπως εκτιμούν οι επιτελείς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το ενδεχόμενο επεισοδίων είναι φέτος μεγαλύτερο από άλλες χρονιές. Οπως εξηγούν, οι ανησυχίες τους εντείνονται από το γεγονός ότι εκδηλώσεις συμπίπτουν με τη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη που μπαίνει στην τελικά ευθεία» («ΝΕΑ»).

«Φτιάχνουν κλίμα»(2) «Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το σχεδιασμό των μέτρων, εκτιμούν πως εφέτος ενδέχεται να προκληθούν κάποιας μορφής επεισόδια, ως αντίδραση στην παρατεινόμενη κράτηση των 7 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Χαλκιδική, σε συμπαράσταση των απεργών πείνας και δευτερευόντως στην υπόθεση της τρομοκρατίας, σχετικά με τον ΕΛΑ και κάποια από τα φερόμενα ως μέλη της 17 Νοέμβρη» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

Πληρώστε...«Από την τσέπη μας, δηλαδή από τους εθνικούς πόρους, θα στηθεί το πολυδιαφημισμένο νέο "αντι-τρομοκρατικό" Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, στη Σούδα. Παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν για να αναλάβει το ΝΑΤΟ το κόστος των έργων υποδομής που απαιτούνται, η Συμμαχία επιμένει στον αρχικό σχεδιασμό της για την κάλυψή τους από τους εθνικούς πόρους» (Λουκάς Δημάκας - «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ