Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δυνατό τεστ με Πορτογάλους

Η επίτευξη της πρόκρισης για τα τελικά του EURO 2004, έδιωξε το άγχος από τους διεθνείς. Τώρα ζητούμενο είναι (τουλάχιστον) οι αξιοπρεπείς εμφανίσεις, ως συνέχεια της εικόνας στα προκριματικά. Η θέληση λοιπόν και το ενδιαφέρον για αυτές παραμένουν έντονα. Υπό αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζεται και το πρώτο φιλικό, στο... δρόμο για την Πορτογαλία (τόπος διεξαγωγής των τελικών), με αντίπαλο την οικοδέσποινα της διοργάνωσης. Οι «γαλανόλευκοι» συγκεντρώθηκαν χτες και αναχωρούν αύριο για την ιβηρική χώρα, ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης, στην πόλη Αβέιρο. Να θυμίσουμε ότι νέα πρόσωπα είναι οι Παπαδόπουλος και Λάκης.

Στις δηλώσεις του ο Τραϊανός Δέλλας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: ««Νομίζω ότι χρειάζεται ένα τέτοιο φιλικό παιχνίδι, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με μεγαλύτερες ομάδες και να βρεθούμε πάλι όλα τα παιδιά μαζί. Η Πορτογαλία έχει πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλές μονάδες, αλλά νομίζω ότι κι εμείς δείξαμε ότι έχουμε μια συγκροτημένη ομάδα. Εύχομαι να συνεχίσουμε τα καλά παιχνίδια που κάναμε στην προκριματική φάση. Εχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι έχουμε προκριθεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είπε: «Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να παίξουμε καλά. Επικρατεί ηρεμία και όρεξη για δουλιά. Το μυστικό της ομάδας είναι ότι σε κάθε παιχνίδι θέλουμε τη νίκη. Το ίδιο θα κάνουμε και σ' αυτό το παιχνίδι. Πλέον πρέπει να ξεχάσουμε τη χαρά της πρόκρισης, να βάλουμε τα κεφάλια μέσα και να στρωθούμε στη δουλιά, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στα τελικά. Προκριθήκαμε απευθείας στην τελική φάση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση και στα μπαράζ τους Ισπανούς και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στα τελικά δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Δεν έχω κάποια προτίμηση γιατί με όποιον και να κληρωθείς όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, όλες οι ομάδες είναι καλές και απ' όλες μπορείς να χάσεις, αλλά και όλες μπορείς να τις κερδίσεις. Πάντως δε θα ήθελα τη Γερμανία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ