Κυριακή 9 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στα... πράσα των Σερρών

Γρηγοριάδης Κώστας

«Σήμερα παρουσιάζουμε ολοκληρωμένο το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σερρών... Βλέπουμε εδώ να λειτουργεί ένα σύγχρονα εξοπλισμένο νοσοκομείο, διπλάσιας δυναμικότητας από το παλιό. Ηδη έχει αναπτυχθεί - μεταξύ άλλων - πλήρης Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ συνεχώς προστίθενται νέες μονάδες».

Αυτά είπε προχτές μεταξύ των άλλων ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στα εγκαίνια του προαναφερομένου νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «όσα ο πολίτης βλέπει σε μακέτες, ξέρει πως θα τα δει και στην πραγματικότητα».

Την πραγματικότητα όμως για τις υγειονομικές υπηρεσίες στο νομό αποκάλυψε η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει: Η λειτουργία του νέου νοσοκομείου σήμανε τη μείωση των νοσοκομειακών κλινών σε επίπεδο νομού από 345 κλίνες που λειτουργούσαν στο παλαιό νοσοκομείο σε 332, που λειτουργούν σήμερα. Δεν προβλέφτηκε καμιά αύξηση στις κλίνες των ειδικών μονάδων (ΜΕΘ, ΜΑΦ και ΜΤΝ) και δεν υπήρξε καμιά απολύτως πρόβλεψη για την κάλυψη των δεκάδων κενών οργανικών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Αντί λοιπόν για διπλασιασμό της δυναμικότητας, έχουμε διπλασιασμό των ψεμάτων. Και κοντά σ' αυτό μια «προκλητική προεκλογική επιχείρηση εμπορίας ελπίδων και εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, καθώς προωθείται η πρόσληψη "επικουρικού προσωπικού" στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας του νομού» όπως σημειώνει η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ