Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο Γιωργάκης ο... «μπραζιλιέρο»

Ξέρετε τι είναι ο Μπλερ; Φυσικά ξέρετε. Εκείνο που ίσως σας διέφυγε είναι ότι αυτόν τον κύριο, με το γνωστό «ποιον», τον επανεξέλεξαν στη θέση του αντιπροέδρου (!) τους οι υπόλοιποι κύριοι που συναπαρτίζουν τη «σοσιαλιστική» Διεθνή. Τόσο «σοσιαλιστική» η Διεθνής της σοσιαλδημοκρατίας του Σρέντερ, του Σημίτη και του Γιωργάκη (σ.σ.: σ' αυτόν θα επανέλθουμε).

***

Ομως εκεί στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας (όπου και συγκλήθηκε τέλη Οκτώβρη η «σοσιαλιστική» Διεθνής) έγιναν πράματα και θάματα.

Θαυμάστε λοιπόν:

«Η σοσιαλιστική διεθνής - αναφέρεται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε για την Κούβα - ζητά την απελευθέρωση των πολιτικών αντιπάλων

(σ.σ.: «αντίπαλοι» του Κάστρο είναι για τους «σοσιαλιστές» μας οι μισθοφόροι των ΗΠΑ!),

στο πλαίσιο... των διεθνών συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα

(σ.σ.: ώστε οι «σοσιαλιστές» μας διαπιστώνουν πρόβλημα με τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των πρακτόρων των ΗΠΑ στην Κούβα...)

και ζητά το διάλογο ανάμεσα στους παράγοντες της χώρας

(σ.σ.: μπα! οι «σοσιαλιστές» μας θεωρούν «παράγοντες» τους πράκτορες των ΗΠΑ στο νησί, τους οποίους μάλιστα εξισώνουν με την επαναστατική κυβέρνηση του νησιού και ζητούν «διάλογο» μεταξύ Κάστρο - πρακτόρων!)...

***

Θαυμάστε (επίσης):

«Η σοσιαλιστική διεθνής - σημειώνεται στο ψήφισμα σχετικά με το Ιράκ - εναντιώνεται σε κάθε πολεμική επέμβαση έξω από το πλαίσιο του ΟΗΕ»

(σ.σ.: τώρα δηλαδή που ο ΟΗΕ πήρε απόφαση υπέρ του αμερικάνικου σχεδίου ουδεμία... εναντίωση, έτσι;).

Και συνεχίζει: «Υποστηρίζουμε τον ιρακινό λαό και το ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο (σ.σ.: δηλαδή την κυβέρνηση κατοχής!) στις προσπάθειές τους να αναπτύξουν ένα δημοκρατικό (!) και ομοσπονδιακό (σ.σ.: μπα! θα το διαλύσουν κιόλας;) Ιράκ...»!

***

Εχουμε αφήσει μια εκκρεμότητα με τον Γιωργάκη. Διότι ποιος άλλος θα εκπροσωπούσε το ΠΑΣΟΚ στη Διεθνή της σοσιαλδημοκρατίας; Μα φυσικά ο Γιωργάκης! Και μήπως έχετε καμιά αμφιβολία για το τι ψήφισε ο Γιωργάκης στις ψηφοφορίες που έγιναν τόσο για το ψήφισμα σχετικά με την Κούβα, όσο και σχετικά με το Ιράκ; Ελάτε τώρα!

Αλλωστε ο άνθρωπος (όπως και το κόμμα που εκπροσωπεί) είναι δεδηλωμένων «σοσιαλιστικών» ηθών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ