Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τα βραβεία του «Διαβάζω»

Στις 5/11 (8.30 μ.μ.), στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31), το περιοδικό «Διαβάζω» θα απονείμει, για όγδοη χρονιά, τα «Λογοτεχνικά Βραβεία 2003». Συγκεκριμένα, θα απονεμηθούν τα βραβεία: Ποίησης, μυθιστορήματος, δοκιμίου - μελέτης, διηγήματος, πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου, παιδικού και εφηβικού βιβλίου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.(Είσοδος ελεύθερη).

Να σημειώσουμε ότι υποψήφια στις τρεις κατηγορίες της πεζογραφίας (μυθιστορήματος, εφηβικού βιβλίου και παιδικού βιβλίου) είναι η Αλκη Ζέη για το σπουδαίο, βραβευμένο και στο εξωτερικό, βιβλίο της, με θέμα τα ναρκωτικά στους νέους «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της».

Για το βραβείο ποίησης, μεταξύ των υποψηφίων είναι οι: Ευγένιος Αρανίτσης, Νάνος Βαλαωρίτης, Γιάννης Κοντός, Μανόλης Πρατικάκης. Για το βραβείο μυθιστορήματος υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, είναι οι: Τατιάνα Αβέρωφ, Νάνος Βαλαωρίτης, Σωτήρης Δημητρίου. Για το βραβείο δοκιμίου, μεταξύ άλλων, οι: Νάσος Βαγενάς, Γιάννης Δάλλας, Ρίτσα Φράγκου - Κικίλια. Για το βραβείο διηγήματος, μεταξύ άλλων, οι: Τάσος Γουδέλης, Περικλής Σφυρίδης, Νίκη Τρουλλινού. Για το βραβείο παιδικού βιβλίου, μεταξύ άλλων, οι: Ζωή Βαλάση, Μάρω Λοΐζου, Βαγγέλης Ηλιόπουλος. Για το βραβείο εφηβικού βιβλίου, μεταξύ άλλων, οι: Χαρά Γιαννακοπούλου, Κίρα Σίνου, Λίτσα Ψαραύτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ