Κυριακή 26 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χόρτασαν... οι πολύτεκνοι

Γρηγοριάδης Κώστας

«Συχνά στην αδήριτη ανάγκη για αύξηση των γεννήσεων αντιτάσσεται το μοντέλο της πυρηνικής, ολιγομελούς οικογένειας, που τάχα εξασφαλίζει την "ποιότητα" ζωής. Οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούν την απόδειξη ότι τέτοια σύγχρονα στερεότυπα δε συνδέονται παρά μόνο μηχανιστικά και εξαιρετικά μονόπλευρα με την επιδίωξη του ουσιαστικού ευ ζην».

Ετσι αρχίζει το μήνυμα του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, με αφορμή τη σημερινή μέρα, που είναι αφιερωμένη στους πολύτεκνους. «Η κυβέρνηση, αναφέρει, αναπτύσσει μια συστηματική πολιτική ενίσχυσης της πολύτεκνης οικογένειας», με δέσμη μέτρων, μεταξύ των οποίων το επίδομα για το τρίτο παιδί, το επίδομα πολυτέκνων, την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα για το απροστάτευτο από πατέρα παιδί και τη χρηματική παροχή λόγω μητρότητας.

Εκείνο που δε λέει ο πρωθυπουργός, είναι το ύψος αυτών των ποσών: Το επίδομα, λόγου χάρη, για το 3ο παιδί είναι 46.000 δραχμές (135 ευρώ), το επίδομα της πολύτεκνης είναι 11.000 δραχμές για κάθε παιδί μέχρι τα παιδιά να συμπληρώσουν το 23 έτος ή να παντρευτούν. Κι, ακόμα, έχει ως όριο τα 10.500 ευρώ ετήσιο εισόδημα με τέσσερα προστατευόμενα μέλη για να πάρει ενίσχυση σε είδος από τα αποθέματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. `Η, με άλλα λόγια, «επιπροσθέτως, η δέσμη μέτρων επιδεικνύει ιδιαίτερη πρόνοια και για την πολύτεκνη οικογένεια με χαμηλό εισόδημα», όπως αναφέρει και ο πρωθυπουργός...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ