Κυριακή 26 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας

Εάν σας ξέφυγε, πάντως, η σχετική με τα κέρδη του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας είδηση, σας δίνουμε τα βασικά της σημεία, ώστε να ενημερωθείτε καλύτερα και να καταλάβετε ποια νούμερα είναι και ποια δεν είναι ρεαλιστικά. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) στο 9μηνο Γενάρη - Σεπτέμβρη σημείωσε τις παρακάτω επιδόσεις:

  • Τα καθαρά κέρδη των εταιριών του Ομίλου έφτασαν στα 387,4 εκατ. ευρώ (περίπου 132 δισ. δραχμές), σημειώνοντας αύξηση κατά 39%, από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
  • Τα καθαρά έσοδα από τόκους έφτασαν στα 960,6 εκατ. ευρώ. Σε ημερήσια βάση και μόνον από τόκους αποσπά το αστρονομικό ποσό των 3,25 εκατ. ευρώ ή 1,1 δισ. δραχμές (!) Οι ίδιοι ομολογούν (έμμεσα) το γεγονός ότι τα παραπάνω αστρονομικά ποσά προέρχονται από τα υπερδανεισμένα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους και τους ΕΒΕ.
  • Οι νέες εκταμιεύσεις καταναλωτικών δανείων διαμορφώθηκαν στα 700 εκατ. ευρώ (αύξηση 27,5% σε σύγκριση με το 2002) και οι εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων στα 200 εκατ. ευρώ (αύξηση 29%).
  • Τα έσοδα από τις διάφορες προμήθειες, μεταξύ αυτών και τα διάφορα χαράτσια που χρεώνουν στους μικροκατάθετες και τους δανειολήπτες διαμορφώθηκαν στα 285,7 εκατ. ευρώ (αύξηση 14,9%).
  • Την ίδια περίοδο, οι δαπάνες προσωπικού παρέμειναν καθηλωμένες στα επίπεδα του 2002.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ