Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ «ΤΡΙΚΟΛΑΝ»
Υπεράσπιση δικαιωμάτων με μαζικούς αγώνες

Ανακοίνωση της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ

Να βγάλουν συμπεράσματα από τον αγώνα των εργαζομένων της «Τρικολάν» και να τιμωρήσουν πολιτικά, στις επερχόμενες εκλογές, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ), όσους υπερασπίζονται την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), καλεί τους εργαζόμενους της Νάουσας και όλου του νομού, η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ.

«Πίσω από τη μετωπική σύγκρουση, με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, με στόχο την ανατροπή της, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ελπίδα να κρατήσουν ούτε ένα δικαίωμά τους», σημειώνει. Μάλιστα, αναφερόμενη σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν και να ισχυριστούν ότι αυτοί έλυσαν το πρόβλημα, και πέτυχαν την ανάκληση των απολύσεων στην «Τρικολάν», καταγγέλλει πως «στην ουσία θέλουν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους, να τους πείσουν και ενόψει των εκλογών ότι αυτοί μόνο είναι ικανοί να τους λύσουν τα προβλήματα». Και η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει πως η θετική εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα του αγώνα τους: «Αν δεν υπήρχε η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων κατ' αρχήν της "Τρικολάν", μετέπειτα των άλλων εργαζομένων του κλάδου, η συμμαχία τους με τους εμπόρους και τους επαγγελματοβιοτέχνες, η συμμετοχή της νεολαίας και των ανέργων, τότε θα είχαν γίνει και οι πρώτες δέκα απολύσεις, θα είχε ήδη μεταφερθεί και το εργοστάσιο».

Και δηλώνει πως «το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων, να στηρίζει στην πράξη και όχι στα λόγια τα δίκαια αιτήματά τους και τον αγώνα τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ