Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υγειονομική γύμνια στα Κύθηρα

Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη

Αμεσες απαντήσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Νοσοκομείο Κυθήρων και το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Ποταμού, ζητάει η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Στεφανή.

Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι το κτίριο είναι πολύ παλιό και μικρό για τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού αφού διαθέτει μόνο 22 κρεβάτια. Εχει εφτά θέσεις γιατρών (παθολόγος, χειρούργος, αναισθησιολόγος, μικροβιολόγος, ακτινολόγος, γυναικολόγος και οδοντίατρος) και αυτή τη στιγμή δε διαθέτει μικροβιολόγο, παθολόγο και χειρούργο, ενώ ο καρδιολόγος είναι ιδιώτης που συνεργάζεται με το νοσοκομείο. Επιπλέον, συνεχίζει, το νοσοκομείο δε διαθέτει παιδίατρο με αποτέλεσμα τα 500 περίπου παιδιά του νησιού να στερούνται νοσοκομειακής περίθαλψης με αρνητικότατες συνέπειες και μεγάλους κινδύνους για την Υγεία και τη ζωή τους.

Κατόπιν αυτών, η Λ. Κανέλλη, ρωτά τον υπουργό εάν θα πάρει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία του νοσοκομείου και του ΚΥ Κυθήρων, ώστε οι κάτοικοι να έχουν όσο το δυνατόν σωστή και πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ