Κυριακή 19 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"
Για την Εθνική Αμυνα και τις Ενοπλες Δυνάμεις
Σ.Σερμακέζης

Ταξίαρχος ε.α.

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω την Κεντρική Επιτροπή που μου έκανε την τιμή να έρθω εδώ. Επίσης, να χαιρετήσω τους συναδέλφους, τους αποστράτους και τον νυν Στρατηγό που υπάρχει εδώ.

Θα πω μόνο λίγα λόγια για το μισθοφορικό στρατό, γιατί αυτό το ζήτημα καίει. Πολύς λόγος γίνεται για το λεγόμενο ευρωστρατό ή το μισθοφορικό στρατό. Τούτο αποφασίστηκε το Δεκέμβρη του 1999 στη Σύνοδο του Ελσίνκι από την ΕΕ.

Ο στρατός αυτός θα έχει, είπαν, 60.000 άνδρες από όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ και θα αναλαμβάνει αποστολές τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ όσο και στο εξωτερικό, κατά τα πρότυπα των Νατοϊκών επεμβάσεων, σε Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο, με αποστολή, όπως μας λένε τη διαφύλαξη και εμπέδωση της ειρήνης. Το σωστό είναι για τη διαφύλαξη της σιγής του νεκροταφείου.

Ο μισθοφορικός στρατός, όσο πάει και μεγαλώνει εις βάρος του εθνικού μας στρατού. Η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τα ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν ότι ο μισθοφορικός στρατός θα μειώσει στο ελάχιστο τη θητεία και σιγά σιγά θα την εξαλείψει.

Δυστυχώς, ένα ανενημέρωτο τμήμα της νεολαίας μας, χειροκροτεί αυτή την κατάσταση διότι δε θέλει να υπηρετήσει. Οι μισθοφόροι λένε ότι θα πληρώνονται από 700 μέχρι 1.000 ευρώ μηνιαίως. Θα πάρουν σύνταξη, όσοι βέβαια ζήσουν εκεί που θα τους στέλνουν. Θ' αποκτήσουν διπλώματα διαφόρων ειδικοτήτων στον στρατό και σε αυτές τις περιπτώσεις, λόγω ανεργίας.

Μην κατηγορούμε βέβαια αυτά τα παιδιά, διότι πολλά πεινάνε, και σου λέει "κάπου να πάω". Χωρίς να ξέρουν τι κρέμεται από πάνω από το κεφάλι τους. Και ακούνε 1.000 ευρώ και πάνε μέσα. Και γι' αυτό το λόγο, μέρος της νεολαίας μας διάκειται ευμενώς. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα;

Κατά την άποψη μου, οι μισθοφόροι, είναι πληρωμένοι δολοφόνοι. Οπως μας έχουν μάθει, η αποστολή τους, η αποστολή του στρατού είναι η υπεράσπιση της πατρίδας από κάθε εξωτερικό εχθρό, ασχέτως αν κάποτε πολλά χρόνια πριν, μας λέγανε και "εσωτερικό εχθρό".

Λόγω όμως της νέας τάξης πραγμάτων, και της παγκοσμιοποίησης, αυτή η αποστολή μειώνεται συνεχώς μέχρι της πλήρους εξαφάνισής της. Κι έτσι η άμυνα της χώρας μας μπαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Και τα σύνορα της χώρας μας, θα φυλάγονται από τον ευρωστρατό άλλης χώρας ή ίσως και από δικούς μας μισθοφόρους, οι οποίοι θα πληρώνονται για να πολεμήσουν.

Αξιο προσοχής είναι ότι η λέξη πατρίδα, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των εκπαιδευομένων νεοσυλλέκτων. Εφόσον λοιπόν υπάρχει αυτή η κατάσταση οι μισθοφόροι μπορεί να σταλούν όπου Γης για να πνίξουν στο αίμα κάθε λαό, ο οποίος θα ξεσηκωθεί ενάντια στη νέα τάξη.

Τώρα, τα προσόντα για την πρόσληψη των μισθοφόρων, η μόρφωση, η εξυπνάδα και ό,τι καλό υπάρχει σε έναν άνθρωπο πάνε περίπατο. Θέλουν άτομα άβουλα, μικρής νοημοσύνης, χωρίς πιστεύω, χωρίς πατριωτισμό, το χρήμα να μπαίνει υπεράνω όλων, χωρίς καρδιά, σκληρούς, τυχοδιώκτες, εξαθλιωμένους.

Μήπως τα "τάγματα ασφαλείας" της κατοχής τα ίδια προσόντα δεν είχαν; Τα ίδια και οι βασανιστές της ασφάλειας και του ΕΑΤ - ΕΣΑ επί χούντας;

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, τελειώνοντας θέλω να πω κάτι ακόμα. Σε κάθε ομιλία και αν κάνουμε να αναφερόμαστε και στο ζήτημα μισθοφόροι. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι μισθοφόρος ίσον πληρωμένος δολοφόνος. Ολα αυτά γίνονται κατόπιν εντολών βέβαια των αφεντικών της άμοιρης χώρας μας. Τόσο στον εθνικό στρατό, όσο και στην αστυνομία, τους φοβούνται, διότι είναι παιδιά του λαού, με εξαιρέσεις βέβαια. Στο άμεσο μέλλον, η πείνα, η δυστυχία και η εξαθλίωση θα μεγαλώνουν επικίνδυνα. Πρέπει το σύστημα να έχει άτομα έμπιστα ως τμήματα καταστολής.

Ο νυν υπάρχων στρατός και η αστυνομία δεν είναι του χεριού τους 100%. Οι διαδηλώσεις των αστυνομικών μας λένε πολλά. Παλιά τα πράγματα ήταν αλλιώς. Τότε υπήρχε η Σοβιετική Ενωσή και στηρίζονταν στην προπαγάνδα τους, στον περίφημο "εκ Βορρά κίνδυνο". Τώρα με την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί εχθρός. Ο εχθρός βέβαια βρέθηκε. Είναι η λεγόμενη τρομοκρατία, την οποία, οι ίδιοι, δημιουργούν και υποθάλπουν.

Γι' αυτό έχουν τους μισθοφόρους, υποχείρια τμήματα για να κρατηθεί το σύστημα όσο θα μπορέσει.

Ευχαριστώ πολύ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο εκβιασμός τους στη νεολαία δε θα περάσει(2008-05-04 00:00:00.0)
Η νεολαία να γυρίσει την πλάτη στους πλασιέ θανάτου(2003-05-21 00:00:00.0)
Ευρωστρατός - Μονάδες Ταχείας Επέμβασης(2001-11-11 00:00:00.0)
«Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός μας»(2001-10-26 00:00:00.0)
Οι μισθοφορικοί στρατοί(1997-05-04 00:00:00.0)
Οι μισθοφορικοί στρατοί(1997-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ