Κυριακή 19 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ευάγγελος Χατζημιχάλης
Ευάγγελος Χατζημιχάλης
Φωτ.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ δικάστηκε στη μεγάλη δίκη της ΟΠΛΑ Θεσσαλονίκης και εκτελέστηκε στα 21 χρόνια του στο Επταπύργιο στις 21 Οκτώβρη 1947.

Στη μνήμη του τα αδέρφια του Θανάσης και Γιώργος Σαράφης προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, 60 ευρώ.

* * *

Στις αρχές Νοέμβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που μας «άφησε» ο αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ.

Τιμώντας τη μνήμη του οι φίλοι του Π.Κ.Σ. προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 600 ευρώ.

* * *

Η λατρεμένη μητέρα μας και γιαγιά ΜΑΡΙΚΑ Ηλία ΛΑΔΑ αφού μοιράστηκε 60 χρόνια ζωής με τον αγαπημένο σύντροφό της, τον ακολούθησε στο «ταξίδι» του δύο μόλις μέρες αργότερα, στις 30 Σεπτέμβρη 2003.

Στην πολύτιμη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Αμπελόκηπων, στο ΚΚΕ.

Η κόρη της Ελένη Παπαδήμα

Η εγγονή της Μαίρη Παπαδήμα

* * *

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ Λεωνίδα ΛΑΔΑ και της συντρόφισσάς του ΜΑΡΙΚΑΣ ΛΑΔΑ, οι οποίοι «έφυγαν» από κοντά μας πρόσφατα σχεδόν μαζί, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Αμπελόκηπων, 300 ευρώ.

Νίκη Παπανικολάου

  • Στη μνήμη του αγωνιστή - κομμουνιστή Ηλία Λαδά και της γυναίκας του Μαρίκας, οι οποίοι έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, η οικογένεια του Αποστόλη και της Ελένης Γαλανοπούλου προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παλλήνης.

Ιορδάνης Παπαδόπουλος
Ιορδάνης Παπαδόπουλος
* * *

Φωτ.

Στις 30 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που λείπει από κοντά μας ο αγαπητός μας θείος ΧΡΗΣΤΟΣ Ευθυμίου ΓΚΑΤΖΗΜΑΣ. Γεννήθηκε το 1917 στο Τρίκωμο Γρεβενών. Στην Κατοχή, πολύ νωρίς εντάχθηκε στο ΕΑΜ και στη συνέχεια πολέμησε από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες ενάντια στους κατακτητές. Το Μάη του 1944 τραυματίστηκε από συνεργάτες των Γερμανών στη μάχη της Ξηρολίμνης.

Μετά τη Βάρκιζα πιάστηκε και εκτοπίστηκε στη Λήμνο, στον Αϊ- Στράτη και στο Μακρονήσι.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, δούλεψε στο συνδικαλιστικό τομέα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αξιόλογη δράση και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Γρεβενών και από τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος Γρεβενών της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του τα ανίψια του Ευθύμιος και Χρήστος Γεωργίου Γκατζήμας και οι οικογένειές τους προσφέρουν 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ στο Παράρτημα Γρεβενών της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Ο ΒΑΛΣΑΜΑΣ Ξανθόπουλου ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ γεννήθηκε το 1929 στην Παναγία της Θάσου. Πέθανε στις 29 Οκτώβρη 2002.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Αννα Στεργιανού προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟΒ Παναγίας Θάσου.

* * *

Φωτ.

Στη ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δ. ΛΟΥΚΕΡΗ: Πριν από ένα χρόνο έφυγες για το τελευταίο «ταξίδι» σου. Εμείς προχωράμε...

Στη μνήμη σου προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, 100 ευρώ.

Ο άντρας σου: Δημήτρης Λούκερης

Τα παιδιά σου: Ουρανία, Μάκης, Αγγελική

* * *

Στη μνήμη όλων των αγωνιστών από το Ροδολείβος, που «έπεσαν» στις μάχες, είτε ως ΕΛΑΣίτες είτε ως μαχητές του ΔΣΕ, πολεμώντας για μια κοινωνία δίκαιη και ειρηνική, χωρίς ξένους αφέντες, η Μάχη Σωτηρίου και ο Ιάκωβος Βαλουκτσής προσφέρουν στην ΚΟΒ Ροδολείβος 35 ευρώ, 20 ευρώ στο Παράρτημα Παγγαίου της ΠΕΑΕΑ και 5 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Γιάννης Βασιλειάδης
Γιάννης Βασιλειάδης
* * *

Φωτ.

Στις 10 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 51 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή, αγνού ιδεολόγου ΓΙΑΝΝΗ (Γιάγκου) ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε συμβολικά, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, 10 ευρώ στο Κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε.

Η γυναίκα του: Ευγενία

Τα παιδιά του: Νίκος και Ιωάννα

Τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΤΣΑΡΗΣ, από το Μεσιανό Κιλκίς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 14 Απρίλη 2003, αγωνίστηκε με συνέπεια ως μέλος του ΚΚΕ, για μια καλύτερη ζωή. Αγάπησε τους ανθρώπους και τον αγάπησαν και αυτοί.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Μαρούσα προσφέρει στη ΝΕ Κιλκίς 100 ευρώ.

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του αξέχαστου ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και από τα παλαιά στελέχη του ΚΚΕ, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος και του σοσιαλισμού και αγωνίστηκε γι' αυτά ως το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του.

* * *

Φωτ.

Η ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΧΑΛΕΠΛΗ καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Το 1922 ήρθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στο Κλεισοχώρι Εδεσσας. Στην Κατοχή, μαζί με τον σύντροφό της, οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Το σπίτι τους ήταν γιάφκα του Κόμματος. Το 1943 πιάστηκε από τους Γερμανούς μαζί με άλλους τρεις πατριώτες, δραπέτευσε και πέρασε στην παρανομία ως το 1945. Το 1946 βγήκε στις ανατολικές χώρες, συνοδεύοντας Ελληνόπουλα. Επέστρεψε και κατατάχτηκε στο ΔΣΕ.

Παύλος Σαράφης
Παύλος Σαράφης
Τον Αύγουστο του 1949, πολεμώντας στα Κουλκουθούρια του Βίτσι με το Τάγμα του Μαλέτσικου της 107 Ταξιαρχίας, τραυματίστηκε βαριά. Το 1952 βγήκε από το νοσοκομείο του Βοκουρεστίου, όπου νοσηλεύτηκε, με μόνιμη αναπηρία στο δεξί χέρι και πήγε στην Τασκένδη. Εκεί ζούσε πολιτικός πρόσφυγας ο σύντροφός της. Το 1954 συναντήθηκαν και με τα παιδιά τους τα οποία ζούσαν στην Τσεχοσλοβακία.

Επέστρεψε με την οικογένειά της στην Ελλάδα το 1976. Ζούσαν στο Κλεισοχώρι και ως το θάνατό της στις 8 Ιούνη 2003 ήταν μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Νίκος Χαλεπλής, ο γιος της Βασίλης και η οικογένεια του εγγονού της Σωτήρη Δημόπουλου, προσφέρουν 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ στην ΚΟΒ Εδεσσας.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 19 Οκτώβρη, κλείνουν 6 μήνες από τότε που «χάσαμε» τον αγαπημένο μας ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΛΤΣΙΑΚΗ, οπαδό του ΚΚΕ, καπνεργάτη από το Βερτίσκο.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος και οι κόρες του

  • Επίσης στη μνήμη του Θανάση Κολτσιάκη ο συναγωνιστής του Στύλος και ο εξάδερφός του Γιώργος Γκουτζούδης προσφέρουν 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Συκεών Θεσσαλονίκης.

** * *

Φωτ.

Πέρασαν 12 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας αγωνιστή ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Αρης Θεοχάρης
Αρης Θεοχάρης
Στη μνήμη του προσφέρουμε στην ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης 30 ευρώ.

Η σύζυγος: Μάγδα

Ο γιος του: Κώστας

* * *

φΩΤ.

Στις 19 Ιούλη 2003 πέθανε και κηδεύτηκε την επομένη στο χωριό του Χειμαδιό Κιλκίς ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1929. Παιδί πολυμελούς φτωχής αγροτικής οικογένειας από μικρός μπήκε στη βιοπάλη για να βοηθήσει την οικογένειά του.

Στις αρχές του 1970 μετανάστευσε στη Γερμανία. Κατοικούσε και εργαζόταν στην πόλη Ludenscheod. Εκεί οργανώθηκε στο τιμημένο, όπως έλεγε, ΚΚΕ. Συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του συνδικάτου, του κινήματος ειρήνης, της Ελληνικής Κοινότητας, πάντα ακούραστος και ενθουσιώδης.

Το 1990-'92 απέδειξε με τη θέση και τη δράση την πίστη του στα ιδανικά του ΚΚΕ για έναν κόσμο καλύτερο, ανθρώπινο, σοσιαλιστικό.

Με τον καλό χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του, το ήθος και την τιμιότητά του ήταν αγαπητός από όλους.

Αχώριστος σύντροφός του πάντα ο «Ριζοσπάστης».

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εύοσμου Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ.

Η σύζυγός του Ελένη Ευθυμιάδου

* * *

Φωτ.

Χτες, 18 Οκτώβρη, συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των ιδανικών του σοσιαλισμού ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Μαζί με τους αγωνιστές της γενιάς του αγωνίστηκε με συνέπεια για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Πέρασε αλύγιστος τις δοκιμασίες τόσο του μετεμφυλιακού καθεστώτος και της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας και παρέμεινε πιστό μέλος του ΚΚΕ, ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Βάσω προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς, 30 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Στις 17 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος πατέρας μας ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΤΟΣ, συνεπής αγωνιστής - κομμουνιστής, για να βρει τη σύζυγο στη ζωή και συντρόφισσα στις ιδέες ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, αγαπημένη μητέρα μας.

ΓΚΑΤΖΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΚΑΤΖΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Στη μνήμη τους προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η κόρη και ο γαμπρός τους

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Νικόλαου ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ από τη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς, ο οποίος πέθανε στις 24 Ιούνη 2002, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εύοσμου Θεσσαλονίκης.

Ελένη Ευθυμιάδου

* * *

Φωτ.

Πριν από 6 χρόνια, στις 27 Οκτώβρη 1997, «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αγαπημένος και αξέχαστος σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου, 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 15 ευρώ στο Παράρτημα Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ.

Η σύζυγος: Ελένη

Τα παιδιά του και ο εγγονός του.

* * *

Φωτ.

Η αγωνίστρια ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μπαλαδήμα - ΜΠΟΥΝΑ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας στις 4 Σεπτέμβρη 2003 έπειτα από τροχαίο δυστύχημα, υπήρξε δραστήριο μέλος του ΚΚΕ για 60 ολόκληρα χρόνια, επιλογή την οποία θεωρούσε ως την καλύτερη της ζωής της. Ολα αυτά τα χρόνια παρέμεινε αταλάντευτη κομμουνίστρια, με υπεύθυνη κομματική δουλιά ακόμα και μέσα στις φυλακές Πάτρας και «Αβέρωφ», όπου πέρασε 7 ολόκληρα χρόνια.

Στη μνήμη της ο σύντροφός της Γιώργος Μπούνας και τα αγαπημένα παιδιά της Ανδρέας και Αντιγόνη, προσφέρουν, ως δεύτερη δόση, 150 ευρώ, μέσω ΝΕ Αρτας, στο ΚΚΕ.

Το 40ήμερο μνημόσυνό της γίνεται σήμερα Κυριακή 19 Οκτώβρη στην εκκλησία του Αγιου Γεωργίου Αρτας.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ο οποίος δολοφονήθηκε από Χίτες στον Πάρνωνα και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 80 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Θανάσης και Σοφία Βλάχου

* * *

Φωτ.

Τρία χρόνια πριν «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος και πατέρας ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ακούραστος αγωνιστής και συνεπής στις κομματικές του υποχρεώσεις στον αγώνα για τα ιδανικά ΚΚΕ και του σοσιαλισμού. Αφησε μεγάλο κενό στους φίλους και συντρόφους του, ακόμα περισσότερο στην οικογένειά του, που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

Γιάννης Δημητριάδης
Γιάννης Δημητριάδης
Η σύζυγος: Σιμέλα

Ο γιος Δημήτρης

* * *

Φωτ.

Ο αγαπημένος μας αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΩΑΝΝΑΤΟΣ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας πριν από 40 μέρες, ως το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε ως μέλος του ΚΚΕ, για μια καλύτερη κοινωνία. Η απουσία του άφησε δυσαναπλήρωτο κενό.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος Παναγιώτα και η κόρη Δήμητρα Ιωαννάτου

  • Στη μνήμη του αγαπημένου θείου μας Θόδωρου Ιωαννάτου, ο οποίος υπήρξε για μας δεύτερος πατέρας, προσφέρουμε 70 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα ανίψια του: Ελένη, Γεράσιμος, Δέσποινα, Μαντελένη

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιωάννου ΚΟΤΣΑΝΗ από το Μάραθο Εύδηλου Ικαρίας, τα παιδιά Χαράλαμπος, Ελένη, Γιάννης και Αγγελική προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Κυκλάδων.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1974, ο οποίος «έφυγε» στις 6 Ιούλη 1994, η σύζυγός του Βούλα και οι γιοι του Γιώργος, Σταύρος, Βασίλης προσφέρουν στο ΚΚΕ 80 ευρώ.


Βασιλική Λούκερη
Βασιλική Λούκερη

Κώστας Μακρής
Κώστας Μακρής

Αναστάσης Γυμνόπουλος
Αναστάσης Γυμνόπουλος

Θανάσης Κολτσιάκης
Θανάσης Κολτσιάκης

Σταυρούλα Μπούνα
Σταυρούλα Μπούνα

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ