Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Μικρές πληγές»

Ο αριστερός δημοσιογράφος Μπρούνο περνάει την κρίση της μέσης ηλικίας. Οι πολιτικές εξελίξεις έχουν διαταράξει τις πεποιθήσεις του, ενώ ταυτόχρονα νιώθει παγιδευμένος ανάμεσα στη γυναίκα και την ερωμένη του. Αναλαμβάνοντας την προεκλογική εκστρατεία του θείου του, δημάρχου μιας μικρής πόλης στην περιοχή της Γκρενόμπλ, θα γνωρίσει την Μπεατρίς. Και τότε η ζωή του θα μπερδευτεί, όσο ποτέ...

Οτιδήποτε συμβαίνει στον Μπρούνο, του αφήνει και μια πληγή που εμφανίζονται στο πρόσωπο και στο σώμα του. Ο χαρακτήρας του έχει πλευρές συμπαθητικές, αλλά και στιγμές ενοχλητικές, τόσο που να θες να τον χτυπήσεις. Ο Μπρούνο βάζει τον εαυτό του σε καταστάσεις που δεν επέλεξε. Γίνεται έρμαιο των γεγονότων. Εχει πολύ μικρή αυτονομία και ακόμη λιγότερη θέληση. Δεν ψάχνει για κάτι συγκεκριμένο, δεν είναι ήρωας απλά αφήνεται να παρασυρθεί από τα γεγονότα. Ο Μπρούνο βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στη ζωή του και κάνει τα πάντα για να γεμίσει πληγές, όχι μόνο στο σώμα του, αλλά και στην ψυχή του.

Ο Πασκάλ Μπονιτζέρ, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, δίνει ιδιαίτερη σημασία στο διάλογο. Αυτός είναι που δίνει την ουσία των χαρακτήρων. Υπάρχουν φορές που ο διάλογος σε ταξιδεύει κάπου χωρίς να το περιμένεις, μέχρι που να συνειδητοποιήσεις ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Σκηνές άριστα δομημένες, με συμπυκνωμένη δράση, σε τίποτα δε θυμίζει παραδοσιακό γαλλικό κινηματογράφο. Ερμηνείες με στιγμές που αφοπλίζουν και ρομαντική διάθεση, μέσα σ' ένα μαύρο φόντο... που δύσκολα σ' αφήνει να ξεφύγεις.

«Petit coupures»

Κοινωνική περιπέτεια, γαλλικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Πασκάλ Μπονιτζέρ. Με τους: Ντανιέλ Οτέιγ, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Εμανουέλ Ντεβός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ