Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΤΕΕ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Μάθημα σε κοντέινερ δίπλα στα απορριμματοφόρα

Το πραγματικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Παιδείας αποκαλύπτουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν μάθημα οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ Κορυδαλλού.

Αν και πέρασαν τέσσερα χρόνια από το σεισμό του 1999, στο σχολείο τους ακόμα δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες επισκευές και δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν και πού, θα κτιστεί καινούριο. Αποτέλεσμα αυτής της κυβερνητικής αδιαφορίας, αλλά και της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής της πόλης είναι οι μαθητές να εξακολουθούν να κάνουν τα θεωρητικά τους μαθήματα μέσα σε κοντέινερ δίπλα ακριβώς από το σταθμό των απορριμματοφόρων του δήμου στο Σχιστό.

Μάλιστα, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των εργαστηρίων, αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά εκατοντάδες μέτρα, προκειμένου να φτάσουν στις 4-5 διάσπαρτες ενοικιαζόμενες αίθουσες που βρίσκονται σε ισόγεια, αλλά και υπόγεια πολυκατοικιών. Στα εργαστήρια αυτά φιλοξενούνται και οι μαθητές του 2ου ΤΕΕ Κορυδαλλού και υφίστανται καθημερινά την ίδια ταλαιπωρία.

Το 1ο ΤΕΕ επισκέφτηκε πρόσφατα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος του Γραφείου Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά.

Στη συνάντηση που είχαν με καθηγητές του σχολείου, επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί αμέσως λύση σε αυτή την κατάσταση και να σταματήσει πια η ταλαιπωρία των μαθητών. Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης επισήμανε τις ευθύνες του Δήμου Κορυδαλλού, αφού στην περιοχή δεν υπάρχει έλλειψη ελεύθερων χώρων και άρα θα μπορούσε να ανευρεθεί χώρος για την ανέγερση νέου σχολείου. Ομως τόνισε και τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία αντιμετωπίζει με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο το μαθητή. Παράλληλα, όπως είπε, με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, μόνο δημόσια και δωρεάν παιδεία δεν παρέχει. Αντίθετα εμπορευματοποιεί το αγαθό της μόρφωσης, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από αυτό όσοι δεν έχουν οικονομική δύναμη.

Εικόνα σχολείου στην«εκσυγχρονισμένη» Ελλάδα του 2003. Κοντέινερς που από προσωρινή λύση για την αντιμετώπιση των σεισμών, μετατράπηκαν σε μόνιμα κλουβιά... διδασκαλίας
Εικόνα σχολείου στην«εκσυγχρονισμένη» Ελλάδα του 2003. Κοντέινερς που από προσωρινή λύση για την αντιμετώπιση των σεισμών, μετατράπηκαν σε μόνιμα κλουβιά... διδασκαλίας
«Πρέπει άμεσα να χτιστεί νέο σχολείο σε οποιοδήποτε μέρος», τόνισε ο Απ. Κιτσάκης, μέλος της Ενωσης Γονέων Κορυδαλλού και μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Νομαρχίας Πειραιά, που μετείχε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτρα για την κάλυψη κενών και τη στέγαση σχολείων(2005-10-15 00:00:00.0)
Και κενά και ακατάλληλα κτίρια(2003-11-01 00:00:00.0)
Στροφή προς την κατάρτιση και όχι ουσιαστική γνώση(2003-02-23 00:00:00.0)
Αποχή και κλιμάκωση του αγώνα(2002-12-19 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη(2000-12-15 00:00:00.0)
Οι μαθητές αντιδρούν στον αυταρχισμό(2000-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ