Κυριακή 12 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Γοητευτικό εικαστικό ταξίδι

Την καινούρια σειρά έργων της ζωγράφου Μάτως Ιωαννίδου φιλοξενεί από τις 15 Οκτώβρη η γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8). Πρόκειται για μια δουλιά, όπου από την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτό το θέμα που διαπραγματεύεται η καλλιτέχνις τα τελευταία δύο χρόνια. Η Μ. Ιωαννίδου, με έναν πολύπλευρο, θαρραλέο, επίμονο και εκφραστικό τρόπο, συνθέτει το δικό της γοητευτικό κόσμο. Εργα με διάφορα «ταπεινά» υλικά, που με ειλικρίνεια και αμεσότητα μας ταξιδεύουν σε παιδικές μνήμες.

Η Μαρία Τοπάλη σημειώνει: «Αντικρίζοντας λευκές κολόνες να λάμπουν σκληρά μετά τη βροχή, παρεμβάλλεται στο βλέμμα το παμπάλαιο κίτρινο όχημα, που έφτασε ως εδώ από τις πόλεις του Ανατολικού Βορρά, γεμάτες λάσπη και χώμα. Το κίτρινο όχημα έτοιμο να μαδήσει το μεταλλικό του δέρμα. Ενας ιλιγγιώδης χορός από μικρά - μικρά - μικρά μαγαζιά. Πουθενά στον κόσμο δε θα βρεις τόσα πολλά μικρά μαγαζιά μαζί και κανένα τους να μην αναρωτιέται».

«Κι έπειτα οι συνένοχοι. Μια πόλη γεμάτη συνενόχους, στο κάθε τι. Συνένοχοι που κλείνουν το μάτι ο ένας στον άλλο να γλιστρούν σαν θαλάσσια ρεύματα στον μεγάλο ωκεανό. Που ξεχωρίζουν μέσα σ' αυτόν από τη διαφορά θερμοκρασίας, πολλές μικρές ομάδες συνωμοσιών, που υπάρχουν χάριν εαυτού, γιατί δεν έχουν τίποτε να ανατρέψουν. Μονάχα ν' αποτελέσουν τη μεγάλη, τη σπουδαία αυτή πόλη με τα λευκά αστραφτερά μάρμαρα και τους όγκους των ημι-πολτοποιημένων σκουπιδιών που σέρνονται στη λάσπη και στεγνώνουν γρήγορα, γιατί αυτός είναι εδώ ο υπέρτατος νόμος: Το γρήγορο στέγνωμα». Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η του Νοέμβρη.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ