Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Νοσοκομείο με πολλές ελλείψεις

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ

Στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Καρύστου, πραγματοποίησε περιοδεία κλιμάκιο της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Τάσο Χρονά, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ.

Το κλιμάκιο είχε συνάντηση με το διοικητή του Νοσοκομείου και τους γιατρούς, ενώ επισκέφθηκε όλα τα τμήματα και συνομίλησε με εργαζόμενους, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό για τα προβλήματα και τις ελλείψεις, σ' ένα νοσοκομείο που η ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης προόριζε για κλείσιμο πριν δύο χρόνια, αφήνοντας στο έλεος της τύχης όλο τον πληθυσμό, από τα Στύρα μέχρι τα απομακρυσμένα χωριά του Καβοντόρου. Βεβαίως, οι αντιδράσεις κατοίκων και φορέων, τότε, αποσόβησαν τα χειρότερα, προς το παρόν, γιατί από μια τέτοια κυβέρνηση που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα και τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, όλα μπορεί να συμβούν...

Ομως, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό (χρειάζονται προσλήψεις παιδιάτρου που φεύγει, ΩΡΛ, οδοντιάτρου, ενός ακόμα αναισθησιολόγου και ενός καρδιολόγου, ενώ με την αλλαγή του Οργανισμού έχει εγκριθεί αλλά δεν έχει προσληφθεί πνευμονολόγος) και σε νοσηλευτικό προσωπικό, το φιλότιμο και η αυτοθυσία του υπάρχοντος προσωπικού κρατάει την παροχή υπηρεσιών Υγείας και νοσηλείας σε λειτουργικά επίπεδα.

Σοβαρή είναι η έλλειψη εξοπλισμού στο νοσοκομείο. Οι ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Αλιβέρι και στη Χαλκίδα για υπερηχογράφημα, ενώ λείπουν μηχανήματα υπερήχου καρδιάς και για τεστ κοπώσεως. Τέλος, επισημάνθηκε το πρόβλημα με τις αμοιβές των υπερωριών και των αργιών για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Τ. Χρονάς υπογράμμισε την ανάγκη κάλυψης όλων των αναγκών σε προσωπικό και υποδομή ώστε να αναβαθμιστεί η λειτουργία του με γενναία έκτακτη επιχορήγηση για κάλυψη των ελλειμμάτων του, που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές. Από την πλευρά του ΚΚΕ υπογράμμισε την ανάγκη όλοι μαζί οι εργαζόμενοι μαζί με τους κατοίκους να παλέψουν ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας που προωθεί η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ