Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαράδεκτοι ρυθμοί στην απονομή δικαιοσύνης

Το θέμα της καθυστέρησης της απονομής της δικαιοσύνης τέθηκε έντονα κατά την προχτεσινή ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων. Ο πρόεδρος της Ενωσης Βασ. Μαρκής χαρακτήρισε απαράδεκτο το ρυθμό απονομής της ποινικής δικαιοσύνης και κάλεσε όλους τους φορείς σε εγρήγορση (κυβέρνηση, εισαγγελείς, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους κλπ.), προκειμένου να αποφευχθεί ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας, καθώς μεγαλώνει ο αριθμός των Ελλήνων που καταφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επειδή παρουσιάζεται μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση δικαστικών αποφάσεων. Ενδεικτικά ανέφερε ο Βασ. Μαρκής ότι κακουργήματα και πλημμελήματα εκδικάζονται μετά την παρέλευση δέκα και επτά χρόνων αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων αναφέρθηκε και στο μισθολογικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα των δικαστικών λειτουργών, ζητώντας να σταματήσει η επιδοματική μορφή του μισθολογίου τους.

Τέλος, οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζήτησαν τη λειτουργία Τμήματος επιμόρφωσης των εν ενεργεία δικαστικών στην Εθνική Σχολή Δικαστών και τη συμμετοχή εισαγγελέα στα όργανα διοίκησής τους, την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης της Γραμματείας των δικαστικών υπηρεσιών και την αναγνώριση του χρόνου της δικηγορικής προϋπηρεσίας ως χρόνου υπηρεσίας για τους δικαστές και εισαγγελείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ