Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Συνεχίζουν την απεργία τους

«Καυτό» απεργιακό μήνα «υπόσχονται» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, μετά τη χτεσινή απόφασή τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κύριο αίτημα τη μονιμοποίησή τους.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν απεργίες στις 14/10, 16-17/10, 20/10, 22/10 και από 24 - 31/10. Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα αναμένεται να «παραλύσουν» οι Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, ενώ θα πλαισιωθούν από απεργιακές συγκεντρώσεις και αποκλεισμούς αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ στον αγώνα των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ επανέλαβε και χτες κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης εκπρόσωπος της Εκτελεστικής του Γραμματείας, ο οποίος κατήγγειλε τις «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση και κατέθεσε την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλιά. Κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση για την απόπειρα να επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας στην εργατική τάξη μέσω των δικαστικών διώξεων των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που την ώρα της συνέλευσης δικάζονταν για την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στις μεγάλες κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό το 2001.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ