Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2
Τύχη - ανωτερότητα = Χ

Δυνατές μάχες έδωσαν γιά μιά ακόμη φορά Βαζέχα και Καραταίδης
Δυνατές μάχες έδωσαν γιά μιά ακόμη φορά Βαζέχα και Καραταίδης
Γκολ, βαθμούς αλλά σίγουρα όχι το θέαμα και την τύχη μοιράστηκαν χτες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2. Αντικειμενικά όμως θα πρέπει να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός «πρώτευσε» στην κατηγορία του θεάματος και ο Ολυμπιακός στο θέμα της τύχης. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους, ενώ εκτός των δυο γκολ στο ενεργητικό τους συγκαταλέγονται και δυο δοκάρια αλλά και δυο από τις λεγόμενες κλασικές ευκαιρίες. Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να υπερηφανεύονται για την τύχη τους αφού παρά τη μέτρια εμφάνισή τους αφ' ενός μεν απέφυγαν την ήττα αφ' ετέρου δε η ισοπαλία τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τη διαφορά ασφαλείας των τριών βαθμών. Παρά το γεγονός ότι άνοιξαν πρώτοι το σκορ μόλις στο 9΄, όταν ο Ανατολάκης μετά από φάουλ του Τζόρτζεβιτς πρόλαβε τον Γκαγέτο και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μόνη αξιόλογη φάση για τους Πειραιώτες στο πρώτο μέρος. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός φάνηκε να... ξυπνάει και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 22΄ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη ο Γκαγέτο πρόλαβε τον Ελευθερόπουλο. Δυο λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» είχαν δοκάρι μετά από εκπληκτική ενέργεια του Φύσσα.

Η επανάληψη ανήκει στην ομάδα του Γιάννη Κυράστα, αφού ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλει πλήρως το ρυθμό του κυριαρχώντας στο χώρο του κέντρου αλλά και στις προσωπικές μονομαχίες. Στο Β΄ ημίχρονο μοιραίος παίκτης για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Βαζέχα που μπήκε αλλαγή στη θέση του Κόλα. Ο Πολωνός άσος είχε ένα δοκάρι (74΄) καθώς και δυο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα. Αυτό όμως το πέτυχε ο Λυμπερόπουλος στο 80΄, ο οποίος με άψογο πλασέ έδωσε την πρωτοπορία στο «τριφύλλι». Παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Αλεξανδρή ισοφαρίζοντας στο σκορ. Στα αξιοσημείωτα του ντέρμπι το επεισόδιο Ζάχοβιτς-Μπιγκόν, όταν ο τελευταίος τον αντικατέστησε με τον Αλεξανδρή και η αλλαγή διαιτητή στο 16΄ αφού ο Παπαδάκος τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Αγγελάκης. Η διαιτησία του σε γενικές γραμμές ήταν καλή αλλά θα μπορούσε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Πασσαλή (χέρι). «Κιτρίνισε» επίσης και τους Αλεξανδρή, Τζιωρτζόπουλο, Σιμπνιέφσκι, Λυμπερόπουλο, Καραγκούνη, Κόλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς, Κωστούλας, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Καραταΐδης, Τζωρτζιόπουλος (60΄ Πουρσαϊτίδης), Πασσαλής, Ζάχοβιτς (62΄ Αλεξανδρής), Χούτος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μπασινάς, Φύσσας, Γκούμας, Χένρικσεν, Γκαγέτο, Μίκλαντ, Καραγκούνης (75΄ Ασάνοβιτς), Λυμπερόπουλος, Νασιόπουλος (68΄ Σιμπνιέφσκι), Κόλα (44΄ Βαζέχα).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ