Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-2
Αξιζε παραπάνω

Ραντεβού με την ατυχία είχε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να ηττήθηκαν χθες στην Ριζούπολη απο την Γιουβέντους με 2-1 και πλέον το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έχει δυσκολέψει. Παρολα αυτά ομως με την εμφανισή τους οι πρωταθλητές Ελλάδας σίγουρα χθες άξιζαν κάτι περισότερο. Και αυτό γιατί χωρίς να φοβηθούν το σπουδαίο ονόμα της αντιπαλου τους επέβαλαν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι έχασαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες και έκλεισαν την ιταλική ομάδα στα καρέ της που στο μεγαλύτερο μέρος αρκέστηκε σε αντεπιθέσεις. Ομως δυο λάθη απέβησαν καθοριστικά και έδωσαν το δικαίωμα στον Πάβελ Νέτβεντ με δικά του γκολ εξω απο την περιοχή να δωσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Αρχικά στο 21` το εντελώς λανθασμένο στήσιμο των αμυντικών σε φάουλ του και μετέπειτα στο 78` η κακή εκτίμηση του Κατερινάκη που ήταν εκτος θέσης.

. Η ελληνική ομάδα μπήκε επιθετικά στον αγώνα και ευτύχησε μολις στο 11` να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Στολτίδη. Σε ολο το πρώτο μέρος και παρά το γεγονός οτι η ισοφάριση των φιλοξενούμενων ήρθε νωρίς ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε αντίθεση με τους «Τορινέζους» που συνέχισαν στον υποτονικό ρυθμό.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν εξίσου δυνατά με το ξεκίνημα του αγώνα με πίεση στο κέντρο και με κάθετες μπαλιές που δηνμιουργούσαν προβλήματα στην ιταλική άμυνα.Μάλιστα στο 47` η ελληνική ομάδα έχασε σημαντική ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα οταν μετά απο φάουλ του Τζόρτζεβιτς η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια Ζιοβάνι και Καστίγιο δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:: Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Καρεμπέ, Στολτίδης, Καστίγιο (75' Τάτσης), Ζιοβάνι (66' Γεωργιάδης), Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης (66' Γκώνιας), Άντζας, Κωστούλας, Πάντος.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Τακινάρντι, Μοντέρο, Νέτβεντ, Τρεζεγκέ, Άπια, Ζαμπρότα, Ντι Βάιο (56' Μίκολι), Τιράμ, Λεγκροτάλιε, Ντάβιντς.

  • Στο αλλο παιχνίδι του ομίλου η Ρεαλ Σοσιεδάδ πήρε πολύτιμη νίκη στην Τουρκία επι της Γαλατάσεραϊ με 2-1. Η βαθμολογία: Ρεαλ 6, Γιουβέντους 6, Ολυμπιακός 0, Γαλατάσεραϊ 0.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ