Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Και η ΚΕΔΚΕ δεκανίκι της κυβέρνησης

Σε σύμμαχο της κυβέρνησης στην επιχείρηση εξαπάτησης και ψηφοθηρίας σε βάρος των ιδιοκτητών αυθαιρέτων αναδεικνύεται και η ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), που αποτελείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ.

Ετσι, κατά τη διάρκεια χτεσινής συνάντησης του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, οι πρώτοι εξέφρασαν την κατ' αρχήν συμφωνία τους με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις που αφορούν στη «νομιμοποίηση» των αυθαιρέτων, στη ρευματοδότησή τους, που θα ισχύει για ...τρία χρόνια, στη γρήγορη είσπραξη των προστίμων, αλλά και στην ανάληψη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του ελέγχου της αυθαίρετης δόμησης. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν και αυτοί ένα μερίδιο πολιτικού κέρδους και να ψηφοθηρήσουν από το «εμπόριο ελπίδων» πλειοδότησαν σε «μαυρογιαλουρισμό» καταθέτοντας παρατηρήσεις για την ...απλοποίηση των διαδικασιών νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, τις οποίες η υπουργός υποσχέθηκε να λάβει υπόψη.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ δήλωσε πως οι δήμοι θα παραλαμβάνουν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την παροχή νερού και ρεύματος στις αυθαίρετες κατοικίες. Ωστόσο, όπως σημείωσε η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, η παροχή νερού και ρεύματος θα πρέπει να γίνει αυστηρά και αμιγώς σε αυθαίρετα πρώτης κατοικίας. Κατά τα άλλα, οι δήμαρχοι ζήτησαν, στα λόγια, από την υπουργό να υπάρξουν μηχανισμοί ελέγχου και χρηματοδότησης που θα αποτρέψουν τη δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων.

Από την πλευρά της η Β. Παπανδρέου σημείωσε πως θα λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις των δημάρχων, ωστόσο έμεινε αδιευκρίνιστο ποιος θα βεβαιώνει ότι οι κάτοχοι των αυθαιρέτων δικαιούνται τη ρευματοδότηση.

Σημειώνεται ότι εντός της βδομάδας αναμένεται να αποσταλεί στις πολεοδομίες, στους δήμους και στις νομαρχίες ενημερωτικό σημείωμα από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, προκειμένου να συνδέσουν τα αυθαίρετά τους με τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Η ενέργεια αυτή βέβαια αποσκοπεί μόνο στη συντήρηση του κλίματος περί νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, καθώς καμία διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν ψηφιστεί ο νόμος, κάτι που υπολογίζεται να γίνει προς το τέλος του χρόνου.

Σήμερα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ θα συναντηθεί με το προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και με αντιπροσωπεία της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για το πρόβλημα της Αίγινας(2010-08-12 00:00:00.0)
Νέα χαράτσια και ανοιχτό παράθυρο στη συναλλαγή(2005-10-14 00:00:00.0)
Προεκλογικό «εμπόριο ελπίδων» και με τα αυθαίρετα(2003-07-02 00:00:00.0)
Ανεκτέλεστες αποφάσεις «σημαδεύουν» το συνέδριο(2000-11-01 00:00:00.0)
"Ηθικός αυτουργός" ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ(1999-01-29 00:00:00.0)
Πάσχα στο δημαρχείο(1996-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ