Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Η «μονομαχία» της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Απ' ό,τι φαίνεται η τύχη... άκουσε την επιθυμία του νεαρού επιθετικού της Ρεάλ, του Ραούλ, ο οποίος είχε ζητήσει να παίξει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς λιγκ αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πάντως όσο και να ήθελε τους Αγγλους ο Ραούλ, η πρόκριση δεν είναι εύκολη για την ισπανική ομάδα, καθώς θα αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τους Ιέρο και Μοριέντες, που τραυματίστηκαν στον αγώνα με τη Ρόζενμποργκ.

Τα άλλα ζευγάρια - με πρώτους τους γηπεδούχους στον πρώτο αγώνα - είναι: Τσέλσι-Μπαρτσελόνα, Βαλένθια-Λάτσιο και Πόρτο Μπάγερν. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 4 και 5 Απρίλη και οι επαναληπτικοί στις 18 και 19 του μηνός. Στον ένα ημιτελικό θα βρεθούν αντιμέτωπες οι ομάδες που θα περάσουν από τα ζευγάρια Τσέλσι-Μπαρτσελόνα και Βαλένθια-Λάτσιο. Στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν οι νικητές των αγώνων Ρεάλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Πόρτο-Μπάγερν. Το σίγουρο είναι δηλαδή, ότι θα αποφευχθεί επανάληψη του περσινού τελικού, καθώς αν προκριθούν, θα συναντηθούν στον ένα ημιτελικό.

Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων αυτών είναι 2, 3 Μάη και 9,10 των επαναληπτικών, ενώ ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στις 24 Μάη στο Παρίσι, στο μεγαλοπρεπέστατο «Σταντ ντε φρανς», γήπεδο που έγινε και ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998.

Εξάλλου πριν την κλήρωση για το Τσάμπιονς Λιγκ, έγινε και η κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου η κληρωτίδα ανέδειξε τις συναντήσεις: Γαλατά Σαράι-Λιντς και Αρσεναλ-Λανς. Τα πρώτα ματς θα γίνουν στις 6 του Απρίλη και οι ρεβάνς στις 20 του μηνός. Στο «Πάρκεν» στάδιο της Κοπενγχάγης στις 10 Μάη, θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός του ενιαίου ΟΥΕΦΑ μετά την κατάργηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ