Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΘΕΑΜΑΤΑ
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ (Αγ. Δημητρίου 121, τηλ. 2310-249.633) Θεατρική παράσταση με τίτλο «Το ιερό θήλυ» (The big strip tease). Πρόκειται για συνδυασμό θεατρικών και λογοτεχνικών κειμένων σε σκηνοθεσία - δραματουργική επιμέλεια Νάντιας Ευαγγελινού, σκηνικά: Μάνου Νάκου και κοστούμια Σοφίας Σκουλίδου. Παραστάσεις καθημερινά στις 9 μ.μ. έως τις 4 Οκτωβρίου.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ (Τραπεζούντος 5 και Θεμ. Σοφούλη, τηλ. 2310-423.925) Το Θέατρο Σοφούλη ανοίγει την αυλαία της κεντρικής του σκηνής για να υποδεχτεί το έργο «Η πεντάμορφη και το τέρας» σε διασκευή Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου. . Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Νίκος Ορτετζάτος, Παντελής Καραγιάννης, Βάσω Μπαϊρακτάρη, Αννα Σιταρίδου, Παυλίνα Χαρέλα, Κατερίνα Λύκου και Μιχάλης Σιώνας. Η παράσταση θα διαρκέσει έως το τέλος του Μάη. Για τα σχολεία θα δίνονται ειδικές καθημερινές παραστάσεις, αφού προηγηθεί συνεννόηση.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑ (Πλατεία Αγίας Σοφίας 11, τηλ. 2310-225172) Κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. και στις 3 μ.μ. η Κάρμεν Ρουγγέρη ανεβάζει το παραμύθι «Η Χιονάτη και οι 7 ψηλοί... νάνοι». Για τα σχολεία δίνονται ειδικές καθημερινές παραστάσεις, αφού προηγηθεί συνεννόηση.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΣ (τηλ. 2310-223.785) Στο πλαίσιο των Δημητρίων, το χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα δώσει την 1η Οκτώβρη για μια και μοναδική φορά την παράσταση «Equus» - «Ιππέας» («Τέσσερα καλά πόδια για να σταθείς») σε χορογραφία της Αμάλια Μπένετ, σκηνικά: Κένι Μακ Λέλαν, κοστούμια Νατάσσας Δημητρίου και μουσική επιμέλεια του Δημοσθένη Γρίβα.

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το «Χορό του θανάτου» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία: Αντρέα Βουτσινά. Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέφανος Κυριακίδης, Δημήτρης Σιακάρας. Παραστάσεις: 3-26 Οκτώβρη.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μεταμορφώσεως 7, τηλ. 2310-458.591) Στα πλαίσια του φεστιβάλ «Θεατρικοί μονόλογοι» που διοργανώνει η Πολιτιστική Ολυμπιάδα, θα δοθούν οι εξής παραστάσεις: Στις 14 Οκτώβρη, η Βέρα Ζαβιτσιάνου θα ανεβάσει το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Ο ουρανός κατακόκκινος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Στις 15 Οκτώβρη, η Αντιγόνη Βαλάκου θα παίξει το «Μυστήριο» της Μαργαρίτας Λυμπεράκη, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Στις 16 Οκτώβρη, η Νέλλη Αγγελίδου θα παρουσιάσει το έργο του Αντώνη Δωριάδη «Καρκίνος του λάρυγγα» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Στις 17 Οκτώβρη η Εύα Κοταμανίδου θα υποδυθεί την «Μπράχαινα» του Δημήτρη Παπαχρήστου σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη. Τέλος στις 18 Οκτώβρη η Μάγια Λυμπεροπούλου θα σκηνοθετήσει και θα ερμηνεύσει το έργο του Νάνου Βαλαωρίτη «Η κοκόνα η Μαρώ». Εναρξη παραστάσεων 9.30 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ (Αμαλίας 71, τηλ. 2310-82183) Η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» συμμετέχει στα φετινά «Δημήτρια» με το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του ο Μάτι», σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου, σκηνικά και κοστούμια του Απόστολου Βέττα και μουσική Ηρακλή Πασχαλίδη. Παραστάσεις: 22, 23 και 24 Οκτώβρη.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (Πλατεία Λευκού Πύργου, τηλ. 2310-251.182) Το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ και το Χοροθέατρο «Οκτάνα» θα επαναλάβουν την παράσταση «Ταξιδιώτης του χειμώνα», μια αναφορά στον κύκλο λίντερ του Σούμπερτ. Σκηνοθεσία - χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος, σκηνικά - κοστούμια Διονύσης Φωτόπουλος και μουσική Δημοσθένης Γρίβας. Παραστάσεις: 28 Οκτώβρη - 9 Νοέμβρη στις 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ