Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Επιχειρούν να εξαπατήσουν τους λαούς με το Ευρωσύνταγμα

Το αντιδραστικό «Ευρωσύνταγμα» καθώς και την προσπάθεια της ΕΕ να ξεγελάσει τους εργαζομένους κατήγγειλε για πολλοστή φορά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης, στα πλαίσια σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Κ. Αλυσσανδράκης τόνισε τα εξής:

«Το ψήφισμα του ΕΚ για τη θέσπιση "Συντάγματος για την Ευρώπη" στοχεύει στο να δώσει κοινοβουλευτική κάλυψη σε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εξαπάτησης των λαών. Παρουσιάζει ως "Σύνταγμα" ένα κείμενο που όχι μόνο δεν κατοχυρώνει δημοκρατικές κατακτήσεις, αλλά, όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, προσθέτει νέους κρίκους στα δεσμά των συνθηκών του Μάαστριχτ, του Αμστερνταμ και της Νίκαιας, με τις οποίες το μεγάλο κεφάλαιο έχει δέσει τους εργαζομένους των χωρών - μελών της ΕΕ.

Η θεσμοθέτηση της οικονομίας της αγοράς, η παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, σε αρμονία με το ΝΑΤΟ, που φτάνει μέχρι την προληπτική επέμβαση με το πρόσχημα τρομοκρατικής απειλής, η ανακατανομή της εξουσίας υπέρ των ισχυρών, η ακόμα μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο διεθνικό κέντρο, είναι μερικά από τα "δώρα" που πρόκειται να προσφέρει στα μονοπώλια η Διακυβερνητική Διάσκεψη.

Το νέο εγχείρημα βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοιχία με τις τρέχουσες πολιτικές, το χτύπημα των κατακτήσεων των εργαζομένων, τους αλλεπάλληλους φορονόμους, τις επεμβάσεις κατά των λαών όλου του κόσμου. Δεν μπορούμε επίσης να μη σημειώσουμε ότι η αντιδημοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη σύνταξη του κειμένου προβάλλεται ως πρότυπο δημοκρατίας και διαφάνειας!

Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο στη θέσπιση Ευρωσυντάγματος που ενισχύει την ιμπεριαλιστική ΕΕ. Εχει εμπιστοσύνη στην πάλη των λαών, που θα γκρεμίσει το οικοδόμημα των εκμεταλλευτών και θα αλλάξει ριζικά την κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ