Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ελληνική συνεισφορά στον Ευρωστρατό

Η Ελλάδα, που συμμετέχει σε όλα τα ιμπεριαλιστικά σχήματα, δε θα μπορούσε να είναι απούσα και από το λεγόμενο Ευρωστρατό, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Δύναμη Ταχείας Ανάπτυξης, που εντάσσεται απόλυτα στη στρατηγική του ιμπεριαλισμού για συγκρότηση ταχυκίνητων πολυεθνικών δυνάμεων ταχείας ανάπτυξης.

Την ελληνική συνεισφορά στην Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Δύναμη και τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (το τμήμα της δύναμης που θα βρίσκεται σε άμεση ετοιμότητα), έδωσε στις 21 Μάη 2003 στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Πρόκειται για επίλεκτες δυνάμεις με τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που τίθενται στη διάθεση του άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου. Συνολικά θα διατεθούν από το Στρατό Ξηράς δυνάμεις που φθάνουν τους 6.000 άνδρες και πλήθος από τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτει, από το Πολεμικό Ναυτικό (περί τα 13 πλωτά και εναέρια μέσα) και από την Πολεμική Αεροπορία (περί τα 42 αεροσκάφη διαφόρων τύπων).

Στην υπόθεση του ευρωστρατού έχει επενδυθεί, από την ελληνική κυβέρνηση και όλους τους, παλιούς και νέους, υποστηριχτές της «ευρωπαϊκής ιδέας», πολύ ψέμα, με απώτερο στόχο να ενσωματώσουν τον ελληνικό λαό στο άρμα του λεγόμενου άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου. Είναι γνωστή η παλιά ιστορία ότι η Ελλάδα θα εξασφάλιζε τα ανατολικά της σύνορα. Πράγμα που ανατράπηκε στην πορεία από τις εξελίξεις. Η ίδια η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Δύναμη αναμένεται να λειτουργήσει και σαν κανάλι πλήρους «αποεθνικοποίησης» της Αμυνας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων υπέρ της ευρωΝΑΤΟικής ιμπεριαλιστικής λογικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική συνεισφορά σε δυνάμεις και μέσα είναι δυσανάλογα μεγάλη. Ενα μέρος από τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα είναι πλέον στη διάθεση του Ευρωστρατού. Και όλα τα πληρώνει ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ