Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Επιμένουν αγωνιστικά!

Ακόμη πιο προκλητική τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τις «προσλήψεις» των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ, «αποζημιώνει» τη διορισμένη επιτροπή «αξιολόγησης» με 5 ευρώ για κάθε αίτηση που θα κατατίθεται!

Την τακτική του αυταρχισμού και της απαξίωσης ακολουθεί απαρέγκλιτα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού στο πρόβλημα των χιλιάδων συμβασιούχων του υπουργείου, οι οποίοι όμως κλιμακώνουν και μαζικοποιούν τις κινητοποιήσεις τους.

Χτες το μεσημέρι, οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε δίωρο, συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους (που είχε μεγάλη επιτυχία σε όλη τη χώρα), απαιτώντας: Μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη των οργανικών θέσεων του υπουργείου, ενιαία διαδικασία προσλήψεων για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων χωρίς «ειδικούς» διαγωνισμούς και «ειδικές επιτροπές» με αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, αναδιατύπωση των σχετικών αποφάσεων, ώστε να καλύπτονται όλοι οι συμβασιούχοι και μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Θυμίζουμε ότι η Υπουργική Απόφαση για τις προσλήψεις στο ΥΠΠΟ απαξιώνει την πολύχρονη προσφορά των συμβασιούχων στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, «κόβοντας» χρόνια προϋπηρεσίας και δίνοντας «συνεντεύξεις» σε διορισμένη, από τον υπουργό, επιτροπή. Σε πρόσφατη τροποποίηση της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης προβλέπεται η «αποζημίωση» της επιτροπής «αξιολόγησης» με 5 ευρώ για κάθε αίτηση! Δεδομένων των χιλιάδων αιτήσεων που θα κατατεθούν είναι προφανές το μέγεθος της αποζημίωσης. Οι προσλήψεις αυτές αφορούν σε ένα μικρό αριθμό συμβασιούχων και εντείνουν την εργασιακή τους ομηρία, αποδεικνύοντας πως η όλη διαδικασία δεν είναι τίποτε περισσότερο από «κλασική» περίπτωση ψηφοθηρίας.

Στην Ακρόπολη οι διαδηλωτές, ενώ δεν είχαν καμία πρόθεση να εμποδίσουν τη διέλευση των τουριστών, αντιμετώπισαν αρχικά την άρνηση της ισχυρής αστυνομικής δύναμης ακόμη και για να απλώσουν τα πανό τους! Ο επικεφαλής των αστυνομικών τούς δήλωσε ότι οι εντολές που είχε ήταν να «μη διανοηθούν» να κλείσουν την είσοδο. Η αποφασιστικότητα των συμβασιούχων επέβαλλε το στοιχειώδες δικαίωμά τους στη διαδήλωση, καταγγέλλοντας την αστυνομοκρατία, ενώ μοίραζαν πολύγλωσσα ενημερωτικά φυλλάδια στους τουρίστες. Τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ στον αγώνα τους μετέφερε στους συγκεντρωμένους το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, Γιώργος Πέρρος.

Στη διάρκεια της διαδήλωσης ανακοινώθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία καλείται η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη σχετική κοινοτική οδηγία για την πρόσληψη των συμβασιούχων του υπουργείου με σύμβαση αορίστου χρόνου. Οι συμβασιούχοι, ωστόσο, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίζουν τον μοναδικό δρόμο επίλυσης των προβλημάτων τους, αυτόν του αγώνα. Το επόμενο αγωνιστικό «ραντεβού» είναι αύριο, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ