Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις εκπαιδευτικές άδειες

Στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης και της αντιμετώπισης από την κυβέρνηση του θέματος των εκπαιδευτικών αδειών αφορά Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη, Λ. Κανέλλη και Π. Κοσιώνη προς τον υπουργό Παιδείας.

«Η αντιμετώπιση του θέματος των εκπαιδευτικών αδειών των μονίμων εκπαιδευτικών έρχεται να διαψεύσει τη μόνιμη επωδό των κυβερνητικών ανακοινώσεων περί φροντίδας για την ποιότητα της εκπαίδευσης. Η άρνηση από την πλευρά της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ικανοποίηση του συνόλου των εκπαιδευτικών που ζητούν εκπαιδευτική άδεια για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών ή διδακτορικής διατριβής, σύμφωνα με τους περιορισμούς του ισχύοντος νόμου, και η επίκληση μειωμένων πιστώσεων αποτελεί πρόκληση», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Αποδεικνύει, συνεχίζουν, πως εκείνο που ζητά σε τελευταία ανάλυση η κυβέρνηση από τους εκπαιδευτικούς, όσον αφορά στην επιμόρφωσή τους, είναι το κυνήγι των διαφόρων υποβαθμισμένων σεμιναρίων, μετά το μάθημα, τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα και όχι η ουσιαστική και επιστημονική τους επιμόρφωση, με ευθύνη των ΑΕΙ και απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα. Ταυτόχρονα, σημειώνουν, φέρνει στην επιφάνεια το μέγα θέμα της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης από τον Γενικό Κρατικό Προϋπολογισμό, κάτι που η κυβέρνηση έντεχνα προσπαθεί να αποκρύψει, μέσα από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί κοσμογονίας στην εκπαίδευση και τα συναφή».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ζητούν εκπαιδευτική άδεια και βρίσκονται εντός των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος και προκειμένου να υλοποιηθεί η απαίτηση για ετήσια περιοδική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών με ευθύνη των ΑΕΙ και απαλλαγή από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα. Ρωτούν επίσης αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, ενόψει και της διαμόρφωσης του νέου προϋπολογισμού, η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ