Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομολογίες...

Σε μια περίοδο που οι διακοπές και η αναψυχή γίνονται «όνειρα θερινής νυκτός» για όλο και περισσότερους εργαζόμενους της χώρας μας, καθώς - εκτός αρκετών άλλων παραγόντων - αποτελεί λαμπρό πεδίο κερδοσκοπίας, κυρίως για το μεγάλο κεφάλαιο, ο ΕΟΤ επιστρατεύει έρευνες και ανακοινώσεις για να αποστομώσει όσους αμφισβητούν την ...τουριστική προβολή στο εξωτερικό και ειδικά στη Βρετανία!

Ωστόσο, η προαναφερόμενη απάντηση του ΕΟΤ έχει ενδιαφέρον επειδή διαπιστώνει και τα εξής: Ο οργανισμός «δεν μπορεί ούτε να διαμορφώσει την τιμή του τουριστικού πακέτου, ούτε να φτιάξει τις προσφερόμενες υπηρεσίες, ούτε να τις ελέγχει, αρμοδιότητες που δεν έχει πλέον».

Ομολογείται, δηλαδή, η αποψίλωση του ΕΟΤ από τις αρμοδιότητες που είχε παλαιότερα, ως συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής των «απελευθερώσεων» και των διαρθρωτικών αλλαγών. Κι όχι μόνον ομολογείται, αλλά χρησιμοποιείται και ως δικαιολογία πλέον της αυξανόμενης συνεχώς υποταγής του τουριστικού τομέα στα συμφέροντα και στις κερδοσκοπικές ορέξεις μιας χούφτας πολυεθνικών. Λες και η πολιτική αυτή είναι ένας αντικειμενικός μονόδρομος. Λες και δεν υπάρχει άλλος δρόμος, με τους εργαζόμενους πραγματικούς αφέντες της ζωής τους και της χώρας και -ανάμεσα στα άλλα - τον τουρισμό ενταγμένο στην εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού και όχι στην υπηρεσία των κεφαλαιοκρατικών κερδών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ