Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συνεχίζουμε, για να φτάσουμε την πρόταση του ΚΚΕ σε κάθε νέα και νέο!

Η επιτυχία του 29ου Φεστιβάλ οπλίζει με αισιοδοξία τα μέλη της ΚΝΕ για τις μάχες που έπονται

Για την ολοκλήρωση του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, εξέδωσε χτες ανακοίνωση το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φίλους και μέλη της ΚΝΕ, που σε όλη την Ελλάδα για πάνω από 4 μήνες με όρεξη, μεράκι - ακόμα και με αυτοθυσία πολλές φορές - έστησαν και έδωσαν πνοή στο 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που συμμετείχαν στις εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, διασκέδασαν, ψυχαγωγήθηκαν, ήρθαν σε επαφή με την πρότασή μας, αντάλλαξαν μαζί μας σκέψεις και ιδέες.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες νέους, που μέσα από το άνοιγμα της φεστιβαλικής περιόδου γνώρισαν την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, προβληματίστηκαν, βρήκαμε κοινά σημεία, αναπτύξαμε κοινή δράση και καθημερινά πλέον βαθαίνουμε την επαφή μας.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες νέους, που μέσα από αυτή τη διαδικασία πήραν την απόφαση να στρατευτούν στις γραμμές τις ΚΝΕ, ώστε να παλέψουν οργανωμένα στο πλάι του ΚΚΕ όχι μόνο για τα καθημερινά, αλλά και για την επίλυση του βασικού προβλήματος: να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία, να οικοδομήσουμε την άλλη κοινωνία, το σοσιαλισμό.

Το Φεστιβάλ μας για άλλη μια χρονιά μεγάλωσε σε όγκο και πλούτισε σε ποιότητα. Εδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες νέους να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να μοιραστούν αυτή τους τη δραστηριότητα με τους συνομηλίκους τους. Κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν εύκολα με άλλον τρόπο, αφού οι οικονομικοί και άλλοι περιορισμοί είναι πολλοί. Συζητήσεις, σκετς, θεατρικά, συναυλίες, προβολές, απαγγελίες, διαγωνισμοί, εκθέσεις, τουρνουά ήταν μόνο κάποιες από τις μορφές που αναπτύχθηκαν.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή 23 οργανώσεων νεολαίας από όλο τον κόσμο, παρά τα οικονομικά και πολιτικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν (τα οποία δεν επέτρεψαν σε 11 να έρθουν στην Ελλάδα παρά τη θέλησή τους). Αυτή η παρουσία δεν είναι μόνο επιβεβαίωση του κύρους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ σε διεθνές επίπεδο, αλλά αποτέλεσε και ευκαιρία ουσιαστικής έκφρασης διεθνιστικής αλληλεγγύης, συζήτησης και συντονισμού της δράσης. Ξεχωριστή πτυχή του Φεστιβάλ μας θεωρούμε την παρουσία μεγάλης αντιπροσωπείας του λαού και της επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Αθλητισμού και Ολυμπιονίκη Αλμπέρτο Χουαντορένα.

Το Γραφείο, το Κεντρικό Συμβούλιο και οι Επιτροπές του, οι χιλιάδες μας σύντροφοι και φίλοι μπορούν να είναι ικανοποιημένοι ότι πήγαμε το Φεστιβάλ μας ένα ακόμα βήμα μπροστά. Παρ' όλα αυτά δεν "αναπαυόμαστε στις δάφνες μας", συνεχίζουμε πιο οργανωμένα, πιο επίμονα, με διαρκή δημιουργική ανησυχία να ψηλαφούμε τις ανησυχίες της νεολαίας, τους προβληματισμούς της, τους τρόπους, τα μέσα και τις μεθόδους, με τα οποία θα μπορέσουμε να επικοινωνούμε αποτελεσματικότερα με όλα τα τμήματά της, καθένα από τα οποία έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και προβλήματα.

Ολη αυτή η περίοδος χαρακτηρίστηκε από τη μαζική επαφή μας με τη νεολαία. Από την προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε πιο ουσιαστικά, πιο εύστοχα, πιο αποτελεσματικά. Να αναδείξουμε ότι η σημερινή πραγματικότητα δεν είναι μονόδρομος, ότι η νεολαία μαζί με το λαό μπορεί να απολαύσει όλα όσα το σημερινό επίπεδο επιστημονικής και τεχνικής ανάπτυξης προσφέρει, ότι γι' αυτό απαραίτητη συνθήκη είναι ο λαός χωρίς εργολάβους -μεσολαβητές να πάρει την τύχη του στα χέρια του, ότι προϋπόθεση για να υπάρξει λαϊκή οικονομία είναι να υπάρξει και λαϊκή εξουσία που θα την ασκήσει. Επιδίωξή μας ήταν να αποδείξουμε ότι αυτός ο στόχος είναι όχι μόνο αναγκαίος, αλλά και ρεαλιστικός, ότι ένας είναι ο δρόμος για να επιτευχθεί: ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, ο δρόμος της Αντιιμπεριαλιστικής Αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης και δράσης, ο δρόμος του λαϊκού μετώπου. Να αποδείξουμε ότι απαραίτητος όρος είναι να ισχυροποιείται συνεχώς και με κάθε τρόπο το ΚΚΕ.

Κρίνουμε ότι η εμπειρία αυτής της περιόδου είναι χρήσιμη μιας και είμαστε για τα καλά σε περίοδο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, σε περίοδο προεκλογική.

Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, με ακόμα μεγαλύτερη πειστικότητα, αξιοποιώντας και τους δρόμους που ανοίγουν οι νέοι μας σύντροφοι και φίλοι, μπορούμε και πρέπει να φτάσουμε με την πολιτική του ΚΚΕ σε κάθε χώρο νεολαίας σε κάθε νέο και νέα. Να τους πείσουμε - όπως λέμε και στο σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ μας - ότι μόνο: "Με ισχυρό ΚΚΕ κάνουμε την αμφισβήτησή μας δύναμη αγώνα και ανατροπής"».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org