Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕ Α. ΧΟΥΑΝΤΟΡΕΝΑ ΚΑΙ Α. Φ. ΚΙΡΟ
Υπόθεση κάθε προοδευτικού ανθρώπου η αλληλεγγύη στην Κούβα

Συνάντηση σε πολύ εγκάρδιο και συντροφικό κλίμα είχαν χτες το πρωί, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού της Κούβας και Ολυμπιονίκη Αλμπέρτο Χουαντορένα και την Ολυμπιονίκη και βουλευτή Ανα Φιντέλια Κιρό, που βρίσκονται στην Ελλάδα προσκεκλημένοι του Κόμματος και της ΚΝΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, ο Γεράσιμος Αραβανής και ο Ηλίας Λέγγερης, μέλη της ΚΕ, καθώς και η Λούλα Καρατζά.

Μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Η αλληλεγγύη μας στη σοσιαλιστική Κούβα, η υπεράσπισή της από την επίθεση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι δεδομένη. Αυτό δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, αφορά κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, που καταλαβαίνει ότι ένας λαός έχει δικαίωμα να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον της χώρας του. Πολύ περισσότερο που ο λαός της Κούβας εδώ και τόσα χρόνια ζει περικυκλωμένος από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, όμως έχει προχωρήσει σε σημαντικές κατακτήσεις σε όλους τους τομείς. Κι αν θέλετε, ένας τομέας που εγώ θα ήθελα να υπογραμμίσω είναι, ότι πραγματικά στην Κούβα αναδεικνύεται η λαϊκή συμμετοχή, πρωτοβουλία και αυτενέργεια, η συνειδητή συμμετοχή στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής πατρίδας. Για μας είναι πάρα πολύ μεγάλη και σοβαρή η πείρα που έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας στην οικοδόμηση βαθιών και γερών σχέσεων με το λαό, στο να τον βοηθάει και να τον προσελκύει στη γενικότερη συμμετοχή».

Στη συνέχεια, παίρνοντας το λόγο ο Αλμπέρτο Χουαντορένα, ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την πρόσκλησή του στην πατρίδα μας και για την αλληλεγγύη του όλ' αυτά τα χρόνια. Ευχαρίστησε επίσης όλες τις αρχές των πόλεων, που επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία τις μέρες αυτές. Και κατέληξε: «Φεύγουμε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, γιατί υπήρξε πραγματικά μια πολύ σημαντική επίσκεψη που θα βοηθήσει πολύ τη χώρα μας. Θα επιστρέψουμε σύντομα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Για να έχουμε καλές επιδόσεις σ' αυτούς τους αγώνες, χρειαζόμαστε όλους τους φίλους μας και όλους τους συντρόφους μας, να μας υποστηρίξουν στα στάδια...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ