Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από 1η Οκτώβρη το εποχιακό επίδομα

Την καταβολή του ειδικού εποχιακού επιδόματος σε 16 επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων από την 1η Οκτώβρη μέχρι και τις 20 του Δεκέμβρη, ανακοίνωσε χτες ο ΟΑΕΔ. Για ακόμα μια φορά, όμως, οι κεντρικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, υλοποιώντας τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για το χτύπημα της συλλογικής δράσης συνδικάτων και της επικοινωνίας τους με τα μέλη τους, αφαιρούν από το Συνδικάτο Οικοδόμων το δικαίωμα να επικοινωνεί απευθείας το ίδιο με τους οικοδόμους για την καταβολή αυτού του επιδόματος.

Σχολιάζοντας τη σχετική ανακοίνωση συνδικαλιστές του συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας σημείωσαν ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται και φέτος προσηλωμένη στο στόχο της να αποκόψει τους οικοδόμους από το συνδικάτο τους, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθεί αυτή ακριβώς η κατάκτηση. Επιδιώκεται με αυτό τον τρόπο να στερήσουν από τα συνδικάτα μια μορφή μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης με τα μέλη τους, να τα αποδυναμώσουν.

Το ποσό του επιδόματος κυμαίνεται ανά κατηγορία και δικαιούχοι εκτός από τους οικοδόμους είναι επίσης: οι σμυριδορύκτες Νάξου εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 50 - 240 ημερομίσθια το 2002. Οι δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες με 50 - 240 ημερομίσθια το 2002. Οι καπνεργάτες, αγγειοπλάστες, κεραμοποιοί, πλινθοποιοί, εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με 50 - 210 ημερομίσθια το 2002. Οι μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, υποδηματεργάτες, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές, ταμίες, τεχνικοί, ταξιθέτες κινηματογράφου και θεάτρου με 50 - 210 ημερομίσθια τον προηγούμενο χρόνο. Οι χειριστές εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών και άλλων μηχανημάτων με 70 - 210 ημερομίσθια το 2002. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στα επισιτιστικά επαγγέλματα με 75 ημερομίσθια το 2002 και όχι περισσότερα των 50 το διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως και 31 Δεκέμβρη του ίδιου έτους.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την είσπραξη του επιδόματος είναι: Αίτηση, βιβλιάριο ενσήμων του 2002, εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, υπεύθυνη δήλωση για το επάγγελμα που ασκούν και φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ