Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Οσοι πετάχτηκαν απ' τα βαπόρια δεν είναι ναυτικοί!

Θέμα ορισμού από την αρχή του τι σημαίνει ναυτικός έθεσε χτες ο υπουργός Ναυτιλίας με στόχο να αποδείξει ότι οι άνεργοι ναυτικοί δεν είναι ναυτικοί! Ωμά και προκλητικά ο υπουργός, στηριγμένος στα εντελώς αναξιόπιστα στοιχεία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, αποφάνθηκε ότι η ανεργία «είναι της τάξης 4% ως 7%» και ότι οι υπόλοιποι που ξεροσταλιάζουν στα στέκια των ανέργων της Ακτής Μιαούλη, οι οποίοι πετάχτηκαν στη στεριά από τη σωρεία των αντιναυτεργατικών μέτρων που έχουν παρθεί τουλάχιστον την τελευταία 10ετία, θα πρέπει να εξεταστεί αν είναι ναυτικοί! Η ανοιχτή επίθεση σε βάρος των ναυτεργατών δεν έγινε τυχαία. Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός προσπαθεί να ρίξει «στα μαλακά» τα νέα αντιδραστικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνησή του, τα οποία προβλέπουν παραπέρα διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών από τα καράβια! Ηδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο ...«κοινωνικός διάλογος» της απάτης μεταξύ του ίδιου, των εφοπλιστών και των υπαλλήλων τους στη διοίκηση της ΠΝΟ για τη μείωση των οργανικών συνθέσεων σε κρουαζιερόπλοια και ακτοπλοϊκά πλοία. Η εφοπλιστόδουλη πολιτική της κυβέρνησης δε σταματάει στις οργανικές συνθέσεις, καθώς προβλέπεται ακόμα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εφοπλιστών στο βουλιαγμένο από τα ελλείμματα ΝΑΤ, νέα μείωση της φορολογίας και σωρεία επιδοτήσεων!

Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τον Γ. Πασχαλίδη, αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα Οκτώβρη, ενώ στο τέλος του Δεκέμβρη θα «έχουμε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα - όπως είπε - για τη ναυτιλία 2004-2008 που επιθυμούμε να συνδιαμορφώσουμε, υπολογίζοντας τις θέσεις πλοιοκτησίας-ναυτεργασίας, αλλά και όλων των κομμάτων».

Ο υπουργός αναφέρθηκε μετά από σχετική ερώτηση και στο γεγονός των αναχρονιστικών νόμων που διέπουν το ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και την ΠΝΟ. «Εχω σκοπό - είπε - αυτό το θέμα να το συζητήσω στη διάρκεια της επίσκεψής μου στα γραφεία της ΠΝΟ με τους ναυτεργάτες. Θέλω τα δημοκρατικά δικαιώματα που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι της χώρας να αφορούν τους πάντες και να μην υπάρχουν στεγανά ή αποκλεισμοί από ένα σύνολο δημοκρατικών δικαιωμάτων που ισχύουν για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ