Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προκλητικές και ψεύτικες κατηγορίες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η καλλιέργεια της παπαρούνας και η παραγωγή οπίου έχει ραγδαία πολλαπλασιαστεί μετά την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Αφγανιστάν και την επιβολή στρατιωτικής κατοχής στην πολύπαθη αυτή χώρα. Αυτό παραδέχονται οι σχετικοί με την καταπολέμηση των ναρκωτικών διεθνείς οργανισμοί. Στο Ιράκ - όπως έγραψαν πρόσφατα εφημερίδες δυτικών χωρών - κάνουν θραύση τους τελευταίους μήνες, κυρίως ανάμεσα στους νέους, τα κάθε είδους παραισθησιογόνα, ιδιαίτερα χάπια, η χρήση των οποίων πολλαπλασιάζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Και όμως, τίποτε απ' όλ' αυτά δεν περιέχονταν στην ετήσια έκθεση του Αμερικανού Προέδρου προς το Κογκρέσο, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, που δόθηκε προχτές στη δημοσιότητα. Αντίθετα, στην τελευταία υπάρχει η έκφραση της ιδιαίτερης ανησυχίας του Τζ. Μπους, σχετικά με το υποτιθέμενο εμπόριο ναρκωτικών και ιδιαίτερα της ηρωίνης, που συνδέεται με τη Βόρεια Κορέα..! Και, βέβαια, δίνεται η διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα μεγιστοποιήσουν τις προσπάθειες για την καταστολή του...

Χρειάζεται, άραγε, να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών, στη ΛΔ της Κορέας δεν υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης; Είναι περιττό. Οπως είναι περιττό, να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά κατηγορεί η Ουάσιγκτον τη ΛΔ της Κορέας για εμπόριο ναρκωτικών. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι κρύβεται πραγματικά πίσω από τις αιτιάσεις του Λευκού Οίκου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ