Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Απέναντι» από τους εργαζόμενους

Καλεί την κυβέρνηση να μη δώσει αυξήσεις στους εργαζόμενους που «δε σηκώνει ο προϋπολογισμός»!

Τη «φυσική» της θέση, στο πλευρό της κυβέρνησης και απέναντι στους εργαζόμενους, έσπευσε να πάρει η ηγεσία της ΝΔ με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Δίνοντας μια σαφή πρόγευση για τη στάση πυγμής που θα ακολουθήσει όταν ανέβει στην κυβέρνηση απέναντι στα δίκαια, κατά τ' άλλα, αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων, η ηγεσία της ΝΔ, τοποθετούμενη απέναντι στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, πιέζει την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει, επικροτώντας την επιχειρηματολογία της περί αντοχής του προϋπολογισμού.

«Αποκαλυπτικά» τα όσα είπε χτες (στον «Φλας») ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης: «Δεν έπρεπε - είπε - να έχει φτάσει το ζήτημα (σ.σ. των διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών) εκεί πέρα». Και πρόσθεσε: «Αφ' ης στιγμής έφτασε εκεί, πρέπει να δούμε πώς με πολλή προσοχή θα το χειριστούν και αν σηκώνει ο προϋπολογισμός»(!). Μάλιστα, έσπευσε να υιοθετήσει τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι ο προϋπολογισμός «δεν το αντέχει». Επιπλέον, υπέδειξε στην κυβέρνηση να δώσει τις αυξήσεις «σταδιακά ή οτιδήποτε»! Απέφυγε να δεσμευτεί για οποιαδήποτε ικανοποίηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών στην περίπτωση που η ΝΔ ανέβει στην εξουσία.

Την ίδια στιγμή, ασκώντας κριτική «από τα δεξιά», κατηγόρησε τον Κ. Σημίτη γιατί «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου πριν 15-20 μέρες», εννοώντας το πακέτο «παροχών» - κοροϊδία και τώρα «οι άλλες ομάδες που αισθάνονται αδικημένες θα ξεκινήσουν με την ίδια μαχητικότητα με τους καθηγητές να διεκδικούν αυτά που πράγματι τους έχει στερήσει τόσο καιρό»! Επεξηγώντας τη στάση του κόμματός του, είπε ότι «δεν μπορούμε να μπούμε στην εκλογική νίκη με πλειοδοσία παροχών».

Αναφερόμενος στην εκλογική ετοιμότητα του κόμματός του, είπε ότι «εμείς κινούμεθα ανεξαρτήτως του πότε θα γίνουν οι εκλογές», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο κ. Σημίτης δεν έχει καταλήξει στο πότε θα προκηρύξει τις εκλογές και πιστεύω ότι θα τις προκηρύξει όποτε κρίνει γι' αυτόν ότι είναι καλύτερα τα πράγματα». Επεξηγώντας την εκτίμησή του, επισήμανε ότι αν ο Κ. Σημίτης «πιστεύει ότι θα παραλάβει τα έργα μέχρι το Μάρτιο -Απρίλιο, ότι θα κάνει διορισμούς, παροχές και δι' αυτού του τρόπου θα βελτιώσει το κλίμα, θα τις προκηρύξει τότε. Αν πιστεύει ότι δε θα τα παραλάβει, γιατί έχει ατυχήσει πλήρως, θα τις προκηρύξει πιο νωρίς».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, είπε ότι θεωρεί «αναμενόμενη και ίσως μεγαλύτερη» τη μείωση της ψαλίδας, μετά τη «μεγάλη επικοινωνιακή επίθεση την οποία υπέστη η κοινή γνώμη» το τελευταίο 20ήμερο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ