Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μήνυμα αγώνα και αντεπίθεσης

Ολοι σχεδόν, αυτή την περίοδο, θυμούνται ξαφνικά τη νεολαία. Με υποσχέσεις για πάταξη της ανεργίας την ώρα που αυτή διαρκώς αυξάνεται, με κροκοδείλια δάκρυα για την εξεταστική που χάνεται την ώρα που η ανώτατη εκπαίδευση στο σύνολό της υποβαθμίζεται κατάφωρα, και με χαμόγελα κατανόησης, επιβράβευσης για τις κοινωνικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές και άλλες ανησυχίες της νεολαίας, που όμως ασφυκτιά και για να τις εκφράσει δημιουργικά χρειάζεται πολύ χρήμα και χρόνο. Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία ανακαλύπτουν τη νέα γενιά και τις ανάγκες της.

Υπάρχει όμως και το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, που δε θυμούνται τη νεολαία ευκαιριακά και για προεκλογικούς λόγους, αλλά παλεύουν καθημερινά για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη δουλιά, στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο και σ' όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Ολο το χρόνο η ΚΝΕ, που βρίσκεται μέσα στη νέα γενιά, μαζί με τους νέους, με τα πιο ζωντανά κομμάτια της νεολαίας μέσα στα σχολεία, στις σχολές, στα σωματεία στους χώρους δουλιάς, στους συλλόγους στις γειτονιές, παλεύουν μαζί, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στον ευρω-μονόδρομο, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της μόρφωσης, στα ναρκωτικά και στα υποκατάστατα, στην απλόχερα παρεχόμενη υποκουλτούρα. Ολος αυτός ο αγώνας και η δραστηριότητα κάθε χρονιάς συγκεντρώνονται ως πολύτιμη πείρα, που παράγει γόνιμα συμπεράσματα, βρίσκει έκφραση, βήμα ανάλυσης και προβληματισμού στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάθε Σεπτέμβρη.

Ετσι και φέτος, που ήταν μια πραγματικά πλούσια χρονιά σε αγώνες, με σημαντική τη συμμετοχή της νέας γενιάς, το Φεστιβάλ συγκεντρώνει αυτή την πείρα και καλεί τους νέους «να κάνουν την αμφισβήτησή τους δύναμη αγώνα και ανατροπής». Γιατί, όπως τονίζει η ΚΝΕ, δε φτάνει μόνον η καταγγελία, οι απαιτήσεις κι οι αγώνες από μόνοι τους, δε φτάνει η απλή εναλλαγή διαχειριστών σε μια εξουσία που βασίζεται στην εκμετάλλευση, στο ξεζούμισμα του ανθρώπου. Η λύση είναι στην ανατροπή αυτής της εξουσίας, είναι σ' αυτό το μέλλον που η εξουσία θα ασκείται από το λαό, που θα οργανώνει και θα οικοδομεί τη λαϊκή οικονομία. Η λύση, λοιπόν, και για τα προβλήματα της νέας γενιάς είναι η ενότητα με όλους όσοι έχουν συμφέρον να ξεμπερδεύουν με την κοινωνία της εκμετάλλευσης, στο δρόμο του Λαϊκού Μετώπου.

Αυτό το μήνυμα θα αντανακλάται από σήμερα και για τέσσερις μέρες από τις εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή». Για άλλη μια χρονιά οι εκδηλώσεις του απευθύνονται σ' όλους τους νέους και σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, με πλούσιο πολιτιστικό και πολιτικό περιεχόμενο, με καλή μουσική κι άλλες καλλιτεχνικές εκφράσεις, με ζωντάνια, με το βλέμμα στραμμένο σ' ένα καλύτερο αύριο στη ζωή της νέας γενιάς. Και ειδικά φέτος έχει ένα λόγο παραπάνω να είναι λαμπρή αυτή η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, μια και θα γιορτάζει τα 35 χρόνια ζωής και δράσης της ΚΝΕ αταλάντευτα, στο πλευρό του ΚΚΕ, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της νεολαίας, στην πρώτη γραμμή των αγώνων της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ