Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Φιλολαϊκή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ που απαντά στο σήμερα και το αύριο

Η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ πρέπει να γίνει το μέλημα των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού

  • Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού πήρε τη σκυτάλη των πρώτων αντιδραστικών αλλαγών από τη ΝΔ, έκανε τα τελευταία δέκα χρόνια, μια κούρσα ταχύτητας, ώστε πριν προλάβει ο λαός να συλλάβει το βαθύτερο νόημα των λεγόμενων «μεταρρυθμίσεων», να μπορέσει να τις περάσει διά πυρός και σιδήρου.
  • Η ΝΔ δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να αποτελεί μοχλό πίεσης, στήριξης της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, απαιτώντας όλο και ταχύτερους ρυθμούς στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, αφού εκ του ασφαλούς μπορούσε να πετύχει να υλοποιείται το δικό της πρόγραμμα και αυτή να καμώνεται πως κλαίει για τα λαϊκά προβλήματα.
  • Με τον τρόπο τους βοήθησαν και όσοι ψήφισαν το Μάαστριχτ και παγίδευσαν τη συνείδηση του λαού στους «μονόδρομους». Οσοι, στο όνομα του ρεαλισμού, όπως ο ΣΥΝ, προσαρμόστηκαν στη «νέα τάξη», δίνοντας χέρι συνεργασίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Το ΚΚΕ μαζί με την κριτική του στις θέσεις των άλλων δυνάμεων και την παράθεση της συνολικής πολιτικής του πρότασης καταθέτει στον ελληνικό λαό συγκεκριμένα μέτωπα συσπείρωσης και συνεργασίας, με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων του Μετώπου, για τη λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ