Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Δημήτρια» 2003

Με πέντε μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ξεκινούν τα 38α «Δημήτρια» στη Θεσσαλονίκη, που θα διαρκέσουν από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο. Πρόκειται για το μπαλέτο «Μαντάμ Μπατερφλάι» σε μουσική του Πουτσίνι από το αγγλικό «Northern Ballet Theatre» που παρουσιάζεται στις 18, 19, 20/9 στο Μέγαρο Μουσικής, την «Αΐντα» του Βέρντι από την Εθνική Οπερα Βουκουρεστίου (3, 4, 5/10 στο «Βασιλικό Θέατρο»), τις συναυλίες της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Λετονίας (29/9, Μέγαρο Μουσικής), το ρώσικο Κουαρτέτο Εγχόρδων «Μποροντίν» (8/10, Μέγαρο Μουσικής) και την έκθεση θαλασσογραφιών του Κωνσταντίνου Βολανάκη.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις κατανέμονται σε ένδεκα ενότητες: Συναυλίες Συμφωνικής Μουσικής, 1ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, Διεθνής μήνας Ορθόδοξων Χορωδιών, Ελληνική Παράδοση, Ethno Jazz Festival, Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών, Θέατρο, Διεθνής Μήνας Χορού, οι κύκλοι Εικαστικών - Επιστημονικών Συνεδρίων, ποικίλων εκδηλώσεων. Σε συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα των «Δημητρίων» παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, ισχυριζόμενος ότι τα «Δημήτρια» απευθύνονται στο ευρύ κοινό και όχι σε συγκεκριμένη μερίδα των δημοτών.

Αποψη, που δε θα προσυπογράφαμε, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων, ιδιαίτερα για τις παραστάσεις που θεωρούνται «κορωνίδα» του προγράμματος, είναι απαγορευτικές για την πλειοψηφία των εργαζομένων δημοτών. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε περισσότερα του 1 εκατ. ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «δεν καλύπτεται από την προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΠΟ για οικονομική ενίσχυση του δήμου, λόγω προβλημάτων συνεργασίας και συντονισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ