Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ
Οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία

Οι ελλείψεις του ΙΚΑ στη Λάρισα σε προσωπικό και η αδυναμία των υπηρεσιών του να ελέγξουν τις οικοδομές και τα τεχνικά έργα έχουν επιτρέψει να οργιάζει στην περιοχή η ανασφάλιστη εργασία. Το θέμα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος, με Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ειδικότερα στο κείμενο της Ερώτησης, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η κατάσταση που επικρατεί στις οικοδομές είναι τραγική καθώς άλλοι εργάζονται και άλλοι καρπώνονται την ασφάλιση. Οι εργοδότες και δεν ασφαλίζουν τους οικοδόμους και πουλάνε τα ένσημα στη μαύρη αγορά. Πολλοί εργοδότες ασφαλίζουν τις συζύγους τους ακόμα και τα παιδιά τους που σπουδάζουν ή είναι ανήλικα. Οι ανεξέλεγκτες υπερωρίες, δουλιά τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα δεν ασφαλίζονται. Ουσιαστικά κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί κατά της ανασφάλιστης εργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Συνδικάτο Οικοδόμων, σημειώνουν, ζητούν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να γίνονται τακτικοί έλεγχοι ακόμα και τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα δεδομένου, ότι έχουν γίνει και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα Κυριακές με εργαζόμενους που δούλευαν ανασφάλιστοι. Ετσι, θα μπορούσε να περιοριστεί η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, αλλά και το ΙΚΑ να περιφρουρήσει τα έσοδά του και οι οικοδόμοι να έχουν πλήρη ασφάλιση.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό: Εάν θα προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΙΚΑ Λάρισας. Εάν θα ενταθούν οι έλεγχοι στις οικοδομές και τα έργα ώστε να περιοριστεί η μαύρη ανασφάλιστη εργασία.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ